HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

RÖPORTAJLAR -- 4 Ağustos 2021

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Madalya Sayısı 6’ya Çıktı!

Magazinizmir
Orman yangınlarıyla uğraştığımız bu günlerde Tokyo'dan sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Türk sporcular, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tamamlanan branşlarda madalya sayımızı 6'ya yükseltti.

 

"Türkiye'nin olimpiyat madalya sayısı 97'ye çıktı"

 

Sıkıntılı süreçlerden geçtiğimiz, orman yangınlarıyla uğraştığımız bugünlerde, Tokyo’dan gelen haberler içimize birazda olsa su serpiyor. Milli sporcularımız farklı branşlardan gelen madalyalarla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen olimpiyatlarda Türk sporcular 6 madalya kazandı. Sporcularımız şu ana kadar toplam 8 branşta madalya kazandılar. Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan'ın paralel barda bronz madalya almasıyla Türkiye'nin olimpiyat madalya sayısı 97'ye çıktı ve Türkiye cimnastikteki ilk olimpiyat madalyasını kazanmış oldu.
Tokyo 2020'de tekvandoda Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün’ün aldığı bronz madalyalarla ve Milli okçu Mete Gazoz'un bireyselde aldığı altın madalyayla bu sayı 94 oldu. Oyunların 10. gününde milli güreşçilerden Rıza Kayaalp grekoromen stil 130 kiloda, Yasemin Adar ise 76 kiloda bronz madalya maçlarında rakiplerini mağlup ederek sayıyı 96'ya taşıdı.
Türkiye'nin Tokyo'daki madalya sayısı 6'ya ulaştı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk, ardından da jimnastik branşları ilk madalyalarını aldı. Böylece Türkiye'ye olimpiyat madalyası getiren branş sayısı 8'e çıktı.

 

“Boksta da 2 madalya garanti”

 

Türkiye, kadın boksunda Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu ile madalyayı garantiledi. Tokyo 2020'de Türkiye'yi temsil eden boksörlerden 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 69 kiloda da Busenaz Sürmeneli, yarı finale çıkarak madalya almayı garantilediler. Henüz maçlarını oynamayan iki sporcunun madalya rengi belli olmadı ama Milli boksörlerin karşılaşmalarının tamamlanmasıyla Türkiye'nin olimpik madalya sayısı 99 olacak.

FACEBOOK İLE BAĞLAN