HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 6 Ekim 2017

Birleşmenin 27. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Magazinizmir
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu, Almanya'nın tekrar birleşmesinin 27'nci yıl dönümünü Kaya İzmir Thermal&Convention'da düzenlenen resepsiyon ile kutladı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Raniner Lassig ve eşi Martina Lassig'ın ev sahipliğinde Bosch firması ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir'de görev yapan konsoloslar, fahri konsoloslar, NATO'da görev yapan askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Lassig, "19.ş yüzyılda Osmanlı"nın askeri müziği Avrupa’da herkesçe sevilirdi.

Pazar günleri öğleden evvel Prusya’da Türk müziğine gidilirdi. Burası mahalle askeri bandosunun açık hava konseri yeriydi. Burada Haydn, Mozart ve Beethoven tarafından benimsenmiş müzik yer alırdı.Türk Alman klasik müzik sentezinin en çok tanınan parçası Mozart’ın Adur-Sonat üçüncü bölümü "Türk Marşı" olarak bilinirdi.

Herkesin bu parçayı bilmesine rağmen bugün b u parçayı Türk-Alman Milli Marşı olarak dinleyelim. Böylelikle Türk halkı il Alman halkı arasındaki dostluğun bugünkü günlük siyasetteki sorunlardan daha eski sürdürülebilir ve güçlü olduğunu vurgulamak isterim. Türkiye v e Almanya arasındaki dostluğu harcamayalım daha ileri götürelim büyütelim” dedi. Lassig konuşmasının ardından Mozart’ın bestesini piyanoda çalarak herkesten büyük alkış aldı. 

FACEBOOK İLE BAĞLAN