HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

Halil Kaya

Kaş Gezisi

Magazinizmir

Her zaman büyük bir heves ile çıktığım Kaş Gezisi. Her sene emin olduğum yere bir kez giderim, sevdiğimi bildiği yerden şaşmayan, iple çektiği tatilini riske atmayan birisiyim. Zaten çoğu zaman değişik yerler görmek peşinde koşan, kendini küçük sürprizlerle şaşırtan dizginlenemez birisiyim.

Neden bütün sevdiğiniz insanlar Kaş övüyordu? Kaş gezisi için yine yola çıktım.  KAŞ ÇOK GÜZEL VE BURASINI DEVAMLI ÖVENLERİ ÇOK İYİ ANLIYORUM. .

Kaş Gezisi

Kaş’a gitmek için seçenekleriniz belli, ya arabayla, ya da uçakla ulaşacaksınız. Önce herkesin tercih etme ihtimali daha yüksek olan Kaş’a uçak ile ulaşım ihtimalinden başlayalım:

Kaş’a uçakla ulaşacaksanız normal bir birey olarak “ Kaş Antalya’ya bağlı olduğuna göre o zaman Antalya Havaalanı’na uçmalıyım, çünkü olması gerek budur” diye düşünebilirsiniz, lakin aslında işler tam olarak öyle değil. Çünkü ilginç bir şekilde Dalaman Havalimanı Kaş’a Antalya Havalimanı’ndan daha yakın. Dolayısıyla özellikle kısıtlı bir süreniz varsa Dalaman Havalimanı’na uçup oradan Kaş’a geçmeniz daha mantıklı bir tercih. Fakat çok büyük bir vakit kısıtlamanız yoksa bu iki havalimanından hangisine uçmak daha uygun fiyatlı ise onu seçebilirsiniz, zira öyle dev mesafe farkı da söz konusu değil. Kaş’a İstanbul’dan arabayla gitmeye niyet ettiyseniz İstanbul – Kaş arası mesafe yaklaşık 12 saat civarı.

Kaş’a Ne Zaman Gidilir

Tabii ki deniz-güneş-kum ihtiyacınızı gidermek niyetindeyseniz Kaş’a aşağı yukarı ne zaman gitmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz. Şöyle 2-3 gün bir yere kaçsak düşünceleri kafanızdan çıkmaz bir hal aldığında da Kaş’ı aklınızın bir köşesine yazabilirsiniz.  Kaş gezisi planımı Nisan ayına denk getirdim ve çok şiddetle tavsiye ederim.  Bu noktada bir not eklemem gerekebilir. Evet Nisan ayında Kaş’a gitmek güzel ve rahatlatıcı bir duyguydu. Öte yandan tam olarak Nisan’ın başında bir vakit gittiğim için denemek istediğim birçok mekân henüz açılmamıştı. Birkaç tanesini arayıp sorduk, çoğu Nisan 20’den itibaren açıyordu. Yani aşırı kalabalık olmadığı, ama bir tık daha hareketlendiği bir dönem isterseniz en azında Nisan 20’den itibaren gitmek daha doğru olabilir.

Eğer Kaş’a Temmuz-Ağustos döneminde gidecekseniz biraz FAZLA SICAK olabildiğini eklemem gerek. Çoğu kişi “yok burası öyle Antalya gibi olmuyor, her zaman daha serin olur” gibi yorumlar getirmiş olsa da ve hatta Kaş’ın suyunun Bozcaada’yı aratmayacak şekilde soğuk olduğunu eklese de bizce yaz tatili için gidiyorsanız en güzeli Eylül’den itibaren gitmek.

 

Kaş’ta Nerede Kalınır?

Kaş’ta nerede kalacağınız meselesi aslında tamamen Kaş’tan beklentilerinize bağlı. Kaş gezisi isterseniz sakin bir tatil seçeneğine, isterseniz “hadi gel içelim, yerlere düşelim” temalı bir eğlence gezisine dönüşebildiği için konaklayacağınız yeri de ona göre belirleyebilirsiniz.

Kaş’ın Merkezinde Konaklama: Eğer Kaş’ın göbeğinde olayım, ulaşım/araba derdim olmasın, plaja da mekanlara da yakın olayım, odadan çıktığınızda kalabalığa karışmak istiyorsanız Kaş merkezde konaklamak sizin açınızdan mantıklı bir seçenek olabilir. Merkezde onlarca butik otel seçeneği olduğu için bunlara yönelebilirsiniz. Denize çok yakın olayım diyorsanız Küçük Çakıl Plajı yakınlarındaki otellerden birini seçmek daha mantıklı olabilir.

Çukurbağ Yarımadası’nda Konaklama: Eğer bir tık daha sakin ve kalabalıktan birazcık daha uzak bir Kaş gezisi geçirmek istiyorsanız Çukurbağ tarafı ile haşır neşir olmanız daha mantıklı. Zaten Çukurbağ ve Kaş merkez arası 4-5 km gibi bir şey, öyle uzak bir mesafe gibi düşünmeyin. Sadece kaosun biraz daha dışında kaldığını söyleyebiliriz. Bu tarafta Hidayet Koyu ve İnceboğaz gibi plajlar kalıyor*Eğer tam bir keyif insanıysanız Çukurbağ tarafından otel seçerken bu yarımada aslında Meis Adası’na doğru bir çıkıntı olduğu için (Meis’in Türkiye’e yakınlığı inanılır gibi değil) şöyle güzelinden Meis manzaralı bir otel arayışına girebilirsiniz, bu gibi seçenekler bol.

 

 

Kaş’ın En İyi Plajları

Şanslısınız, Kaş plajları konusunda seçenek bol, birinden baydınız mı öbürüne seke seke bu geziyi de mutlu mesut ve biraz da aklınız kalarak sonlandırırsınız.

Kaş Kaputaş Plajı Listeye Kaş’ın en popüler, en baba plajı ile başlayalım, eminiz ki birçoğunuz fotoğraflarıyla Instagam’ı istila etmiştir.

Küçük Çakıl Plajı: Kaş merkezde yer alan, Kaş plajları arasında en kolay şekilde ulaşabileceğiniz plajlardan Derya Beach. Derya Beach’in pizzası ve kokteylleri çok övülüyor ve konuştuğumuz hiçbir Kaş müdaviminin buradan şikâyet ettiğini görmedim, hakikaten sevilen bir işletme.

Büyük Çakıl Plajı: Küçük Çakıl gibi gerçekten küçük olan bir plaja kıyasla bir tık daha büyük olan Kaputaş kadar da dalgalı olmadığı söylenen bir diğer plaj. Adından da anlayabileceğiniz üzere plajı kum değil, çakıl.

Hidayet Koyu: Kaş plajları arasında Çukurbağ tarafında kalanların en popüleri kesinlikle Hidayet.

İnceboğaz: Kaş’ta denize girilecek yerler arasında yukarıda saydığım koy ve plajlara kıyasla bir tık daha sakin olan bir plaj. Yine Çukurbağ tarafına doğru kalıyor.

Kaş Civarında Uğrayabileceğiniz Bonus Yerler

Kaş gezisi için oralara kadar gitmişken size Kaş’ı övmek için iki bonus yer daha var.

Kalkan

Aslında teknik olarak Kalkan Kaş’ın bir parçası sayılsa da aralarında 25 km gibi bir mesafe bulunduğu için Kalkan’dan ayrıca söz etmek istedim. Kalkan’ın da seveni çok, ancak aslında buranın benim gözümde  bir VİLLA ŞEHRİ havası oluştu. Zaten çoğu kişi, Kalkan’a gidip arkadaş grubu ya da aile olarak villa kiralıyor, o şekilde tatil yapmakta. Aslında topluluk halinde gayet keyifli olabilecek bir aktivite olmakla birlikte o infinity pool’u olan villalardan birini kapabilirseniz güzel olabilir.

Patara Plajı

Patara Antik Kenti / Patara Plajı

Patara’yı öyle sevdik, öyle sevdim ki,

Patara Antik Kenti ve Pan.

*Patara’ya ulaşmanın bir başka yolu var mı bilmiyoruz ama plaj kısmına Patara Antik Kenti’nin içinden geçerek, dolaşa dolaşa ulaştım. Antik kente girmek ücretli, ancak Müze Kart kullanıyorsanız herhangi bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Bu arada antik kenti dolaşmak gibi bir niyetiniz yoksa ya da çok sıcak bir gündeyseniz ve kenti dolaşmaya gücünüz yoksa arabayla direkt Patara Plajı’nın olduğu noktaya kadar gidebiliyorsunuz.

*Patara’nın en büyük olaylarından biri kesinlikle kum tepeleri. Özellikle gün batımında çok güzel görüntüler veriyor, oraya kadar gitmişken gözden kaçırmayın...

 

Kaş’ta Yeme İçme Meseleleri

Kaş’ta yeme içme konusunda lokallerden topladığımız bilgileri sizden esirgeyecek değilim, şöyle bir özetleyim:

Zaika: Tartışmasız bir şekilde Kaş’ta bize en çok önerilen yer. Özellikle mezeleri ve şaşlığı övülüyor...

Oburus Momus: En çok önerilen ikinci mekân, anladığım kadarıyla yalnızca vegan seçenekler sunan bir mekan.

 

Bi’Lokma: Hem çalışanları pek tatlı hem de yemekleri güzel mekan. Rakı – meze ikilisi için gayet başarılı bir seçenek olduğu gibi pek çok kişi kahvaltı için de tercih ediyormuş, artık hangisine heves ederseniz.

Bahçe Balık: Rakı – balık için en çok önerilen mekanlardan.

Taş Bahçe: Kaş’ta en iyi kahvaltı nerede yapılır sorusunun cevabı olarak 100 kişiye sorup 5 popüler cevap arasak sanki sadece bu mekan çıkacaktı, o denli seviliyor.

 

Çınarlar Pide: Herhangi bir öğün fark etmeksiniz sürekli olarak dolup taşan, oturacak yer bulunamayan mekan. Sadece pideleri değil pizzaları ve deniz ürünleri de bayağı seviliyor. Özellikle öğlen yemeği için güzel bir seçenek gibi.

Biiisstt: Kahve ve sandviç mekânı olarak geçen, buzlu lattesini gerçekten çok beğendiğimiz, şöyle hızlıdan bir şeyler atıştırmak için de gidebileceğiniz mekan.

 Mavi Bar: Renkli sandalyeleriyle yüzde yüz dikkatinizi çekecek Kaş’ın en popüler, en eski barlarından.

 

Kaş Gezisi Notları: Bir Takım İpuçları

*Kaş’ta şöyle bi’ dolanıp tanımak isterseniz o kadar da uzun sayılmayacak ama şirinliği ve gece gündüz fark etmeksizin güzel fotoğraf kareleri vermesi sebebiyle Uzun Çarşı’yı, ve Kaş merkezin göbeği sayılabilecek Cumhuriyet Meydanı’nı da görmeyi ihmal etmeyin. Uzun Çarşı’nın hemen sonunda kalan Kral Mezarı da es geçilecek gibi değil zaten. Tabii ki özellikle fotoğraf merakınız varsa.

*Kaş’a kadar gelmişken “ bu adanın bizim olması lazımmış” Meis Adası’na da uğramak harika bir fikir olabilir. Tabii vizeniz varsa. Kaş’tan Meis Adası’na gitmek yalnızca 20 dakika sürüyor.

 


Yazarın Diğer Yazıları
FACEBOOK İLE BAĞLAN