HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

İŞ DÜNYASI -- 1 Ekim 2018

KalDer, Ekonomiyi Masaya Yatırdı

Magazinizmir
KalDer İzmir Şubesi, üyelerine yönelik olarak ekonominin güncel durumu hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekonomik Gözlem Grubu Başkanı Muhittin Bilget'in konuk konuşmacı olduğu toplantıda, Türkiye'nin son 15 yılına ilişkin ekonomik projeksiyonu çizildi; açıklanan yeni ekonomi projesi de masaya yatırıldı.

İzmir Hilton'daki toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, dernek olarak mükemmellik kültürünün yaygınlaşması amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Ülkemizde ekonomik değer üreten kurumların, ulusal ve uluslararası piyasalarda elde ettiği birçok kazanım olduğuna dikkat çeken Kılıç, mükemmellik kültürüyle birlikte hem ürün kalitesinin, hem de müşteri memnuniyetinin artacağını kaydetti.

"Rekabette güçlü kalabilmek için kalite bilincini ekonomiye ve hayatın her alanına yayacak faaliyetlerle çalışmalarımızı artan bir ivmeyle sürdürüyoruz" diyen Senem Kılıç, "Bu ülkenin geleceğini oluşturacak çocuklarımıza daha mutlu bir ülke bırakabilmek için yeni projelere imza atıyoruz" diye konuştu.

Genel Ekonomik Durum

Toplantıda Türkiye'nin genel ekonomik durumu hakkında bir sunum gerçekleştiren Muhittin Bilget, sağlam temellere sahip olan ülkemizde özellikle yılın ikinci yarısında yaşanan krizle birlikte büyüme rakamları ve güven endeksinin düştüğünü vurguladı.

Türkiye'nin ikinci çeyreğinde % 5.2'lik bir büyüme oranına sahip olduğunu belirten Bilget, bu rakamın 3 ve 4'üncü çeyrekte düşüş sergileyeceğini ifade etti.

Sanayi Daha da Büyümeli

Ekonominin temelini oluşturan sanayi sektörünün genel ekonomi içindeki payının % 20 ve hizmet sektörünün ise % 66 oranında seyrettiğini açıklayan Muhittin Bilget sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu rakamlara bakarak söylemek gerekiyor ki; özellikle sanayi alanında % 30 oranlarının yakalanması gerekiyor. Son dönemde adından çokça söz edilen inşaat sektörünün ise genel ekonomi içindeki payı yalnızca % 7,6. Bu rakam bize krizin oluşmasında inşaat sektörünün aslında çok da fazla etkisi olmadığını ortaya koyuyor. Öte yandan ülkenin en büyük sosyal problemlerinin başında olan işsizlikte de bir artış söz konusu. Her 5 gençten biri işsiz"

2019 yılında enflasyon rakamlarında önemli bir değişiklik olmayacağını, mevcut gidişatın devam edeceğini öngören Bilget, Türk Lirasının dolar karşısında neredeyse % 35'lik bir değer kaybı yaşadığını söyledi.

İthalatın ihracattan fazla olması nedeniyle oluşan cari açığın ise toplamda 466 milyar dolar olduğu bilgisini veren Muhittin Bilget, bu rakamın her yıl arttığını da sözlerine ekledi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN