HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

İŞ DÜNYASI -- 12 May 2017

Garanti Bankası ve KAGİDER'in "Kadın Girişimci İş Buluşmaları" İzmir'de Başladı

Magazinizmir
Garanti Bankası'nın, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte düzenlediği "Kadın Girişimci İş Buluşmaları" toplantısı İzmir'de yapıldı.

12 Mayıs Cuma günü Swissotel Büyük Efes İzmir’de düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar yaptı.

Türkiye ekonomisinin itici gücü kadın girişimcilerin yeni pazarlara açılıp, yeni işbirlikleri sağlamasını amaçlayan buluşma; farklı sektörlerden birçok kadın girişimciyi bir araya getirdi. Hızlandırılmış iş bağlantıları kurarak kendi sektörlerinden girişimci kadınlarla tanışma imkânı bulan katılımcılar, açtıkları standlarda ürün ve hizmetlerini tanıtarak yeni iş fırsatları yakaladı. Toplantıda ayrıca, kadın girişimcilerin işlerinin gelişmesi ve sürdürülebilirliği için, e-ticaret, dijital pazarlama ve dış ticarette ödeme yöntemleri de aktarıldı.

Toplantıda konuşan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, "Garanti Bankası, kadın girişimcilerin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının öneminden hareketle, 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk özel banka oldu. 10. yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olarak 4 temel alanda yoğunlaştırıyoruz. İşlerinin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerin yeni pazarlara açılmasını, yeni müşteriler bulmasını ve işini büyütmesini önemsiyoruz. Şubat ayında KAGİDER’in düzenlediği ve bankamızın ana destekçisi olduğu ‘Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu’nun ardından hayata geçirdiğimiz 'Kadın Girişimci İş Buluşmaları'yla, İzmir ve çevresindeki kadın girişimcileri bir araya getirerek, iş kapasitelerini genişletmeyi hedefledik. İzmir’de başlayan Kadın Girişimci İş Buluşmaları’na, bölge ve ülke çapından satınalmacılarıda davet ettik. Toplantı, kadın girişimcilerimizin birbirleriyle ikili görüşmeler yapmasına, işlerini daha iyi tanıtarak yeni fırsatlar yakalamasına vesile oldu. Önemli iş bağlantıları yaratacağına inandığımız buluşmalarla, kadın girişimcilerin işlerini büyütmesine ve yeni müşteriler bulmasına destek olacağız." dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar toplantıda yaptığı konuşmada İzmir’in dünyaya açık bir kent olduğunu vurgulayarak, İzmirli kadınların girişimcilik potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Oktar şunları söyledi."Kadın Girişimci Buluşmaları bizim için çok önemli. Bu toplantıları kadın girişimcilerin ekonomiye katkılarını ön plana çıkartarak, onları temel konularda bilgilendirmek, işlerinde yeni fırsatlar yaratmaları için teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yapıyoruz. KAGİDER’in kadın girişimciliğine bakış açısı KADININ GÜÇLENMESİ ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına odaklanır. Biz kadınların kendi işlerini kurma yoluyla güçlenmesi için çalışıyoruz. Biliyoruz ki bu güç sadece ekonomik alanda kalmayacak. Kadın ekonomik olarak güçlendikçe, ailede ve kamusal alanda da güçlenecek. Kadınların politik anlamda güçlenmesi de ancak ekonomik alanda güçlenmeleri ile olacaktır. Güçlenen kadın, ailesinin ve çocuklarının da refahını arttıracaktır. Kadınların toplum içinde güçlü özneler halinde yer aldığı ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmış olduğu bir Türkiye’nin refahı da artacaktır."



Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlattıkları "Kadından Almalı, Memleket Kazanmalı" kampanyasına da değinen Sanem Oktar, "Hem özel sektör hem de kamu ihalelerinde kadın tedarikçilerden satın alımların artması için farkındalık yaratmak ve orta uzun vadede ekonomik anlamda güçlenen kadının yaşadığı topluma, aileye ve ülke ekonomisine geri dönüşünü sağlamak amacıyla bir kampanya başlattık. Kampanya çerçevesinde kamu alımlarına en az 1 kadın girişimci çağrılması, teşvik çalışmalarına cinsiyet eşitliği perspektifinden yaklaşılması, Güneydoğu teşvik paketinde kadın istihdamı ve kadın girişimciliği için kota getirilmesi, verilen teşviklerde kadınlar için hedef konulması ve ticaret heyetlerine iş kadınlarının da davet edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.



Toplantının açılışında söz alan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise “Bugün birçok ülke, teknoloji çağında kadın girişimciliğinin artırılmasını, ulusal ekonomilerini güçlendirme çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Biz de Ekonomi Bakanlığı olarak bu vizyonu paylaşıyor, kadın girişimcilerimizin ekonomimize ve ihracatımıza katkısını önemsiyoruz. Nüfusumuzun yarısını oyunun dışında tutarak güçlü, kalkınmış bir ülke haline gelmenin mümkün olmadığı anlayışıyla, kamu sektörü, özel sektör ve STK’larla işbirliği halinde kadınların ekonomideki ve toplumdaki konumlarını güçlendirmeye yönelik program, proje ve stratejilerimizi bütünlükçü bir bakışla devam ettirerek sürekliliğini sağlamalıyız. Bu kapsamda, kadın girişimcilerimizi yeni pazarlarla tanıştırma ve kadın girişimcilerimize yeni iş fırsatları yaratma imkanı tanıyan Kadın Girişimciler İş Buluşmaları etkinliğinin düzenlenmesine katkılarından dolayı KAGİDER’e ve Garanti Bankası’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.  

FACEBOOK İLE BAĞLAN