HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 13 Ekim 2021

Niyazi Erdoğan 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu Fashion Week Istanbul'da görücüye çıkardı.

Magazinizmir
Niyazi Erdoğan’ın 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, 13 Ekim 14:00’da moda severlere sunuldu. Son dönemde dünyada yaşanan iklimsel değişimlerden yola çıkıyor ve her zaman olduğu gibi yine yerel hikayelerden besleniyor. Kaybolan yabani hayat ve bitki örtüsünde gözlemlenen majör değişimin yarattığı negatif sonuçların karşısında tasarımcı bu sezon, şehre rengini ve zarafetini veren İstanbul çiçeklerinden ilham alıyor.

Niyazi Erdoğan’ın 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, dünyada yaşanan iklim krizinin gölgesinde şekilleniyor. Evlerde kapalı geçen zorlu pandemi sürecinin ardından tasarımcı; insanlara iyi gelen, güzel gözüken, nefes aldıran ve şehrin karmaşası içinde unutulmaya yüz tutmuş çiçekleri koleksiyonuna taşıyor. İstanbul’un endemik bitki örtüsü içinde yer almasa da şehrin farklı bölgelerinde görülebilen ve farklı noktalarda sürprizli bir şekilde karşımıza çıkan bu güzellikler koleksiyonun ana eksenini oluşturuyor. Toplam altı çiçek; Centaurea kilaea (Kilyos düğmesi), Centranthus ruber (yamaç Mahmuzu), Cercis siliquastrum (erguvan), Crocus olivieri istanbulensis (İstanbul çiğdemi), Lathyrus undulatus (İstanbul nazendesi) ve Pancratium maritimum (kum zambağı) koleksiyonda kendine karşılık buluyor.

Her zaman olduğu gibi, rahat siluetlerin ön planda olduğu Niyazi Erdoğan 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, bu altı çiçekten ilham alarak, beş tanesi kadın 13 tanesi erkek olmak üzere toplam 18 görünümden oluşuyor. Alışıldık Niyazi Erdoğan çizgilerinin yanı sıra, tamamen yeni formların denendiği koleksiyonda, dar kalıp astarlı ceketlerin yerine gömleğe benzeyen over-size ceketler göze çarpıyor. Yüksek belli pantolonlar ve şortları tamamlayan over-size tişörtler, lalelerin V formunu andıracak şekilde nerdeyse yarasa kollu gibi gözüküyor.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN