HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

5 / 10
Time Dergisinin Seçtiği 2013'ün En İyi 10 Fotoğrafı

5. FOTOĞRAF

Güney Afrika
26 Temmuz 2013
Fotoğraf: David Jenkins

Son 5-6 yıldır Güney Afrika'daki Fok Adası'na (Seal Island) büyük beyaz köpekbalığı ile kurbanları fokların etkileşimini fotoğraflamak için gidiyorum. 26 Temmuz sabahı da, adaya doğru yerel bir tur operatörü ile birlikte yol almaya başladık.
Normalde köpekbalıkları avlanmak için gün doğumundan 1 saat öncesi ile 1 saat sonrası arasını tercih eder. Adaya vardığımda saat 7.15'ti ve avlanmanın başladığını suyun üstündeki kalıntılardan anlayabiliyordum. Saldırılar neredeyse ışık hızıyla gerçekleşir ve fotoğraflamak için çok az zamanınız vardır. Bu yüzden denizde yemek yiyen ve adaya doğru dönüşte olan fokları takip etmeye başladık, tabi ki aramızda rahatsız etmemek için iyi bir mesafe bırakarak. O esnada küçük bir fokun sürünün gerisinde kaldığını farkettim. Köpekbalıkları için beklenen av..
Foku takip etmeye başladım ve büyük beyaz köpekbalığı birden bire saldırdı. Fok, ısırıktan kaçmayı başardı ancak köpekbalığının burnunun darbesinin etkisiyle suyun üzerine fırladı ve tam o anı fotoğrafladım.
Sonrasını merak ediyorsanız, küçük fok çevikliği ile yem olmaktan kurtuldu.

Etiketler fotoğraf hakkında, time dergisinin en iyi 10 fotoğrafı, time dergisinin seçtiği fotoğraflar, 2013 ün en iyi fotoğraflar, fotoğraf dünyası hakkında, dünya fotosu, David Jenkins
Diğer Galeriler
FACEBOOK İLE BAĞLAN