HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

1 / 10
Time Dergisinin Seçtiği 2013'ün En İyi 10 Fotoğrafı

1. FOTOĞRAF

Boston Maratonu
15 Nisan 2013
Fotoğraf: John Tlumacki

İlk Boston Maratonu bombası, yarışın kazananı bitiş çizgisini geçtikten yaklaşık 2 saat 40 dakika sonra patlamıştı. Bitiş çizgisinde, yarışı bitiren maratoncuları fotoğraflıyordum. Bazıları kostümle koşuyordu, bazıları da çocuklarının ellerinden tutup bitiş çizgisini birlikte geçmenin keyfini yaşıyorlardı.
Bomba yaklaşık 15 metre yanımda patladı. Bombanın etkisi beni afallattı. Kendime geldiğimde maratoncu Bill Iffrig'i asfalta düşmüş bir şekilde gördüm ve fotoğrafını çekmek için ona doğru koştum. Aynı anda 3 polis memuru da benimle birlikte koştu ve tam o anda 3 blok ötede diğer bomba patladı. Polislerin silahının çekili olduğunu o an farketmemiştim bile. Aslında bomba olduğunu bile anlamadım, acaba bir sebeple top atışı mı yapılmıştı yoksa kanalizasyonda meydana gelen bir patlama mı olmuştu bunları düşünüyordum.
Etrafıma baktığım zaman bombanın etkisini gördüm. Gözümü fotoğraf makinemin vizöründen alamıyordum, çok fazla duman vardı. Bir polis memuru burda durmamam gerektiğini ve bir bombanın daha patlayabileceği konusunda beni uyardı.
Kafamı kaldırdığımda parçalanmış vücutları, kopmuş bacakları ve inanılmaz derecede çok olan kanları gördüm.

Etiketler fotoğraf hakkında, time dergisinin en iyi 10 fotoğrafı, time dergisinin seçtiği fotoğraflar, 2013 ün en iyi fotoğraflar, fotoğraf dünyası hakkında, dünya fotosu, John Tlumacki
Diğer Galeriler
FACEBOOK İLE BAĞLAN