HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

SAĞLIK -- 24 Mayıs 2016

İzmir'de Fizik Tedavi Hastalarına Çok Özel Hizmet

Magazinizmir
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nin, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona yönelik tedavi alan hastaların Kaya İzmir Termal Otel’de açılan Fizik Tedavi Birimi’nde tedavi olabilmeleri ve Kaplıca Kür hizmetinden yararlanabilmelerine yönelik başlattığı proje törenle tanıtıldı.

DEÜ Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı bünyesinde takip edilen hastalar, hastane ile Hedef ABC Anonim Şirketi arasında yapılan protokolle 14 Mart 2016’dan itibaren Kaya İzmir Termal Otel’deki özel üniteden yararlanmaya başladılar.

Ayda 6500 seansa kadar Fizik Tedavi hizmeti sunabilme kapasitesine sahip modern ünitede; İnme, Çocuk felci, Spastik Paralizi gibi Nörolojik rahatsızlıkları olan, Ortopedik Cerrahi sonrası tedaviye gereksinimi olan hastalar, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, eklem kireçlenmeleri, romatizmal hastalıklar gibi birçok hasta grubuna yönelik tedavi hizmetinin sunulabildiği belirtildi. Uygulamadan şimdiye kadar 236 hasta yararlandı. 4100 seans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti verildi. Yaklaşık 100’ü ciddi rehabilitasyona gereksinimi olan hasta gruplarına toplam 1400 seans tedavi hizmeti verildi. Diğer 136 hastaya da hem fizik tedavi, hem kaplıca kür tedavisi uygulandı. Bu hastalar Otel Fizik Tedavi Birimi’nden 2700 seans tedavi hizmeti aldı. Birimin günlük hizmet kapasitesinin, 100’ü rehabilitasyon hastası, 150’si diğer kas iskelet sistemi rahatsızlıkları olmak üzere toplam 250 hasta olduğu belirtildi.

Törende konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, "Fizik Tedavi deyip geçmeyin, sonuçta hepimiz onların müşterisiyiz. Er ya da geç bu hizmete ihtiyaç duyacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin bu güzel işbirliği ile inanıyorum ki güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Türkiye özellikle jeotermal kaynak konusunda çok şanslı, Sağlık Turizmi de hızla gelişiyor. Geçen yıl TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) verilerine göre 400 bin kişi yurtdışından ülkemize sağlık hizmeti almak için gelmiş. Bu verilere göre 2 milyar dolar civarında da kaynak elde etmişiz. Tabii bu olaya sadece kaynak olarak bakmamalı. Yurtdışından gelenlerin ülkemizde tedavi edilmesi aslında bir prestijdir. Umuyorum bu tür işbirlikleri daha da artar. Hedeflerimiz yüksek. Hepimize çok iş düşüyor" dedi.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Can Karaca da bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattıkları hizmet ile şifa bekleyen daha çok hastaya daha kapsamlı olanaklar sunmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Amacımız hastalarımızın sağlığına kavuşması, ağrılarının dindirilmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bu yolda büyük çaba harcıyoruz. 1100 yataklı hastanemizde yatan hastalarımıza en iyi tedavi hizmetini sunarken, bu işbirliği ile zor durumdaki hastalarımıza daha fazla yardımcı olma yönünde bir çalışma başlattık. Bu projenin sadece bölgesel değil, ulusal hatta uluslararası katkılarının olacağı kesindir" ifadelerini kullandı.

DEÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selmin Gülbahar da İzmir ve özellikle Balçova’nın sahip olduğu dolay kaynaklar ile çok önemli bir kaplıca ve kür merkez i olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fizik Tedavi Rehabilitasyon hekimleri olarak bizlerin amacı hastalarımızın ağrısını azaltmak, fonksiyonlarını, aktif yaşama katılımlarını, üretkenliklerini ve böylece yaşam kalitelerini artırmak. Daha geniş bir hasta kitlesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hidroterapi ve kaplıca olanaklarını sunabilmek amacıyla Hedef ABC Anonim Şirketi ve Kaya İzmir Termal Otel ile bu projeyi gerçekleştirdik. Hedefimiz, akademi ve özel girişim birlikteliği ile hastalarımıza bilimsel verilerin ışığında etkin, kaliteli ve özel bir hizmet sunmaktır. Bu amaçla akademik kadromuzun yanı sıra alanında yetkin ve deneyimli fizyoterapist, fizyoterapi teknikeri, hemşire, medikal masör ve masöz kadrosu oluşturulmuştur. Bu işbirliği ilimizde ayaktan fizik tedavi rehabilitasyon, hidroterapi ve kaplıca tedavisine önemli katkı sağlayacaktır. Umudumuz, ilimizin ve bölgemizin geniş kapsamlı yataklı bir fizik tedavi rehabilitasyon merkezine en kısa zamanda kavuşması. Projeye katkı verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

100’e yakın yurtdışı seyahat sigortası ile anlaşmalarının bulunduğunu belirten Hedef ABC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alpaslan Coşkun da, “Akademik kadrodan oluşan hekimlerimiz ve akademik kadromuzun öngördüğü tedavi protokolleri ile birçok hastalık grubuna hizmet veriyoruz. Öncelikle bölgesel olarak güçlenmekle beraber Türkiye’ye hizmet veren Kaplıca Kür Merkezi olmayı ve bu işbirliği çerçevesinde otelimizin de sağlık oteli konseptine dönüşmesi için elimizden geleni yapacağız. İzmir’i termal alanda Sağlık Turizmi’nin cazibe merkezi haline getirmeyi istiyoruz” dedi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN