HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

MODA -- 6 Ağustos 2015

2015/2016 Sonbahar Kış Kadın Giyim Koleksiyonu

Magazinizmir
2015-2016 Sonbahar/Kış kadın modasını keşfetmeye hazır mısınız?

“Önümüzdeki kış nasıl giyiniyoruz?” sorusuna cevaben birbirinden şık trendler bizleri bekliyor. Tam tamına 22 muhteşem trendle kış modasını ayaklarınıza serdik.

Transparan Olma Durumu


Her sezon, bir materyal ciddi bir çıkış yakalar. Bu sezon tül/transparan kumaşlar adeta zirveyi oynuyor. Tül, kış ayları için hayli ince bir kumaş. Lakin trend olan; tül/transparan kumaşları tek başına değil kat kat kombinlemek. Şöyle özet geçmem gerekirse; “Bu kış transparan kumaş ikinci cildimiz olacak.” Örneğin, normcore bir gömleğin içine transparan boğazlı bir bluz giyeceğiz. Ve gömleğin kollarını sıvadığımızda cıbıldak kollarımız değil de transparan etkiyle taçlanmış zarif kollarımız ortaya çıkacak. Kısa kollu kışlık bir elbiseyi yine içine transparan bir bluz ile taçlandıracağız. Hülasa manşet ve boyun kısmından tül, dantel ve eyelet fışkırmalı;-) Kışa hazır olmak adına başta siyah olmak üzere kıyafetlerinizin renginde çeşit çeşit tül/dantel kumaş alın. Ve terziye koşun. Tülden, boğazlı, uzun kollu bluzler diktirin. “Bunları nerde giyeceksin.” sözlerine aldırış etmeden.

Kaz Ayağı Desen//Piyedepul Desen

Geçtiğimiz sezon dış giyime etki eden kaz ayağı deseni, bu sezon elbiselere ve kalem eteklere sirayet edecek. Ve renk konusunda alışılmışın dışına çıkıyoruz. Siyah beyaz piyedepul deseni yerine sarı, yeşil ve turuncu kaz ayaklarına ne derdiniz?

Şaşalı Ortaçağ Bluzleri


Ortaçağ burjuvasını anımsatan şaşalı kol ve yakalar; 2015-2016 Sonbahar/kış sezonunda yakamızı bırakmıyor. Peki ortaçağ bluzlerini nasıl giyeceğiz? Tabiki de sıradan, gayet normcore parçalarla giyiyoruz. Şaşalı bluz giyeceksek spor ayakkabımızı ayağımızdan eksik etmiyoruz. Sportif beremizi ise asla ve asla çıkarmıyoruz.

Aplike Manşet, Cep ve Yaka


Aplike uygulaması sessiz sedasız geldi ve modanın göbeğine yerleşti. Jeanlere yaptığımız aplikeler, bu sezon dış giyime hakim. Manto cepleri, farklı kumaşlardan aplike usulü dikilmiş. Keza yaka… Keza manşetler yine öyle. Anlaşılan o ki; bu sezon yeni bir manto almak yerine eskileri aplikeyle yeniden yorumlayacağız. Benim en çok dikkatimi çeken kürk cepler.

Kısa Kollu Gömlek


Evet kış geldi diye kısa kollu gömlekleri kaldırmıyoruz. Çünkü onlar, kışın bize lazım. Malum ikinci tenimiz transpan bluz oldu. Kısa kollu gömlek giyeceğiz ki transparan, über seksi kollarımız ortaya çıksın. Ya da Prada markasında olduğu gibi uzun eldiven giymeye ne dersiniz?

Chanel Kumaştan Manto Elbiseler

Chanel kumaş; sıkıltırılmış ya da taranmış kumaş deniyor. Coco Chanel’in meşhur ettiği kumaş diyoruz biz ona. İşte o kumaştan yapılan elbise mantolar hayli dikkat çekici. Ne elbise ne manto ama doğrusu pek şık; pek tarz…

Kürk Yaka

Bomber ceketten tutta blazer cekete kadar hepsinin yakasında kürk var. Yani asıl olan kürk giymek değil. Kürk yaka tercih etmek.

Ekose


Ekose desenden takım elbiseler dikkat çekiyor. Ekoseden olma bomber cekete ne dersiniz?

Astara Dikkat

“Astarı yüzünden pahalı.” deyiminin gerçek olduğu bir dönemden geçiyoruz. Eteklik kumaştan ceket astarı yapıldığını görüyoruz. Ben bu uygulamayı çok sevdim. Eskiden beri klasik astar renklerinden nefret ederim. Ayrıca eski mantoları shearling ya da kürk astarla yenileyebilirsiniz. Astar konusunda canlı renkler seçmeyi ihmal etmeyiniz.

Glam Rock Şıklığı


2015 Yazında modayı ele geçiren 70′ler glam rock şıklığı aynen devam ediyor. Punkçu tarz olarak anıla gelen glam şıklığı 2015-2016 Sonbahar/Kış sezonunda da bizimle.

Kürk Bluz//Kazak

Kürk mantonun pabucu dama atıldı diyemem. Ama kürk; kazak gibi bluz gibi süeter gibi parçalara sirayet etmiş durumda. Anlaşılan o ki bu sezon hiç üşümeyeceğiz.

Şal Yaka Kısa Manto

Geçtiğimiz kış şıklığın dibi olan şal yaka mantolar, bu sezon daha kısa halleriyle aramızdalar. Birde çift yüzlü kumaşlardan yapılan şal yakalar var ki gerçekten şık; gerçekten cool…
Püsküllü Manto

Püskül, geçtiğimiz sezondan bir trend. Bende kabak tadı hissiyatı verse de oldukça popüler. Püsküllü etek ve ceketler yine havada uçuşuyor. Lakin farklı olmak sizi tanımlıyorsa yukardaki püsküllü mantolar size göre;-) Püskül modasını, bu mantolarla yakalayın.

Triko Elbise

Bohem elbiseleri andıran triko elbiseler dikkat çekiyor. Özellikle 2015 rengi marsala olduğuna göre marsala rengi trikolara yeşil ışık yakmak gerek.

Garson Yeleği

Her ne kadar bana şık restoranların şık garsonlarını anımsatsa da giyeni muazzam latif gösteriyor. Bahsettiğim garson yelek bildiğin şıklık abidesi. Bohem elbise ile giyilen bu yelekler, bildiğin on numara beş yıldız şıklık sağlıyor benden söylemesi.

Bohem Elbise


2015 Yazında giydiğimiz bohem elbiseyi, 2015 Sonbaharında da giymeye devam ediyoruz. Hatta ve hatta bu kış kürk süeter ile bohem elbiseyi dur durak bilmeden eskitene kadar giyiyoruz.

Kadife Elbise


Glam şıklığının güzide alternatifi kadife elbiseler dikkat çekiyor. Osmanlı saray kumaşı olarak anılan kadifeye bu sezon bir şans verin.

Triko

Ben her ne kadar 2016 modasına transpan/tül damgasını vurdu desem de en az tül kadar ağır basan bir diğer materyal triko. Bu kış, triko giymeyenler bile triko ve kazak giyecek.

Culotte/Blazer İkilisi


Etek pantolonların ününü duymayan yok herhalde. Duymadıysanız hemen sizi şöyle alayım. Aynı kumaştan blazer+culotte bu sezona damgasını vuracak.

Pelerin


Hani kolları olmayan mantolar var ya ismine cape deniyor. Doğrusu çok rahat bir hali var. Kullanıcı yorumları da benimle aynı görüşte. O halde 2015-2016 Sonbahar/Kış sezonunda kolu olan mantolara elveda diyelim. Kolsuz pelerine hoş geldin diyelim.

Uzun Safari Cepli Etek


Marc Jocobs//Dries Van Noten
Maxi etek ve safari tarzı körüklü cepler bir araya gelmiş. Oldukça şık, safari ruhu taşıyan maxi etekler ortaya çıkmış. Bu parçayı görmezden gelmeyin. Boyna takılan bandana ile kombinleyin. Belinize freebag takmayı unutmayın.

FACEBOOK İLE BAĞLAN