HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

MAGAZİN -- 2 Temmuz 2015

1019 Öğrenci Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Magazinizmir
Başarılı geçen eğitim döneminin ardından 1019 mezununu meslek yaşamına uğurlayan İzmir Üniversitesi'nin Kaya İzmir Thermal & Convention'da düzenlediği diploma töreninde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

İlk kez mezun veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümleri ile birlikte 1019 mezununu başarılı geçen eğitim hayatlarının ardından meslek yaşamlarına gururla uğurlayan İzmir Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde mezun veren üniversitede lisans ve ön lisans birinciliklerine kız öğrenciler adını yazdırdı. Lisans birincisi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu Emel Doğru ve ön lisans birincisi Zeynep Gülçin Utkan’a plaketleri Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni öncesi ve sonrasında bol bol fotoğraf çektiren mezunlar keplerini havaya sevinçle fırlattı.

Mesleğinizi Adil Şekilde, İnsanlık Yararına Kullanın

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, akademisyenler ve öğrenci ailelerinin katılımı ile Kaya Termal Otel Convention Center’da yapılan mezuniyet töreni, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in konuşması ile başladı. İzmir Üniversitesi’nde aldıkları eğitim ile her bir mezunun mesleğini dünyanın her yerinde yapma yetisine sahip olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Erciyeş, eğitimin ömür boyu devam etmesi gerektiğini öğrencilere şu sözler ile öğütledi ve onlara önemli mesajlar verdi:
“Dünyamızda savaşlar, hastalıklar yoksulluklar gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri etkilemeye devam etmektedir. Bunları yenmek için eğitimli, çağdaş, sorun odaklı yani sizin gibi gençlere dünyanın her zamankinden çok ihtiyacı var. Çıktığınız bu yeni yolda mesleğinizi adil bir şekilde, çok çalışarak, insanlık yararına kullanacağınıza dair inancım sonsuz.”
“Zamanın kıymetini bilin, yabancı dilinizi geliştirin, farklılıkları zenginlik olarak algılayın ve iyi bir takım oyuncusu olun”dedi.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN