HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

YEME & İÇME -- 13 Nisan 2021

1500 YILLIK SU SARNICINDA; Sarnıç Fine Dining Restaurant!

Magazinizmir
Damak tadından ödün vermeyenler için değişmez adres: Sarnıç Fine Dining Restaurant

 1500 yıllık bir su sarnıcı... Topkapı Sarayı ile Ayasofya ara- sında kalan tarihi İstanbul evlerinin sıralandığı Soğukçeşme Sokağı’nın simgesi...

 
MS 527-565 yılları arasında Roma İmparatoru I. Justinyanus tarafından yaptırılan sarnıç, tarihi dokusu ve büyülü atmos- feriyle görenleri hayran bırakıyor.
Sarnıcın içine girdiğinizde ise sizi hem göze hem de damak tadına hitap eden Sarnıç Fine Dining Restaurant karşılıyor.
Altı tane taş sütunun taşıdığı ve görkemli kubbelere sahip bu sarnıçta, muhteşem avizelerin ışıltıları, sütunlara eşsiz bir seyir katan yer aydınlatmaları, özenle hazırlanmış masa dekorasyonları, gölge ve ışığın dansıyla büyüleyici bir dene- yimin kapılarını açıyor.
 
Anadolu’nun mutfak geleneklerini, Avrupa’nın zarif sunu- muyla harmanlayan restaurant, usta şeflerin sanatıyla misa- firlerini unutamayacakları bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa’nın yemekleri ve baharatlarının Osmanlı İmparatorluğu toprak- larından harmanlandığı fikrinden yola çıkarak hazırlanan menü, lezzet tutkunlarını gastronomik bir keşfe çıkarıyor. Anadolu’ya özgü birbirinden özel baharatlarla zenginleşen yemekler, misafirlere tadına doyum olmaz bir deneyim yaşatıyor.
Sultanahmet Tramvay durağına beş dakikalık yürüme me- safesinde, şehrin kalbinde yer alan bu şık restaurant, özel günler, sürprizler, kutlamalar ve şöminenin karşısında keyifli sohbetler için de tercih edilebilir.
 
  
 
 
 
FACEBOOK İLE BAĞLAN