HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

YAŞAM -- 31 Ekim 2017

Geleceğin Sanatçıları TED İzmir Koleji Sanat Akademisi'nde Yetişecek

Magazinizmir
İnşaat ve sağlık sektörünün yanı sıra eğitim alanına da yatırım yapan CCN Holding, bünyesindeki TED İzmir Koleji’nde bir Sanat Akademisi kurdu.

"Müzik", "Yaratıcı Drama ve Tiyatro" ile "Dans" bölümlerinden oluşan TED İzmir Koleji Sanat Akademisi, genç yeteneklere geleceğin sanatçıları olma yolunda profesyonel eğitim verecek. Genel Koordinatör Garo Mafyan öncülüğünde değerli sanatçıların da eğitimci ve danışman olarak görev üslendiği Akademi aynı zamanda, Türkiye’nin sanatsal birikimine de katkıda bulunacak.

CCN Holding’in eğitim sektörü yatırımı TED İzmir Koleji, Türkiye’de bir ilk uygulamaya imza atarak; K12 bütünlüğündeki bir okulda, yetenekli öğrencilerin farklı branşlardaprofesyonel eğitim alabileceği Sanat Akademisi’ni hayata geçirdi.

TED İzmir Koleji Sanat Akademisi için; profesyonel sanatçılardan oluşan bir eğitmen kadrosu kurulurken, okulun fiziki şartları da kapsamlı sanat eğitimi verilmesine imkan sağlayacak altyapı ile donatıldı. Akademide ilk etapta; "Müzik", "Yaratıcı Drama ve Tiyatro" ile "Dans" olmak üzere üç bölümden oluşan bir yapı kuruldu.

Genel Koordinatörlüğünü ve Müzik Bölümü Direktörlüğünü Garo Mafyan’ın, Yaratıcı Drama ve Tiyatro Bölümü Direktörlüğünü Ayla Algan’ın, Dans Bölümü Direktörlüğünü Banu Dağcıoğlu Türkeli’nin üstlendiği Akademi; yetenekli öğrencilere 1’inci sınıftan12’nci sınıfın sonuna kadar sistemli, profesyonel ve sürekliliği olan bireğitim verecek. Aralarında Cihat Aşkın, Cana Gürmen ve Dilbağ Tokay gibi sanatçıların da yer aldığı “Sanat Kurulu” ise ayda bir kezakademi eğitmenleri ile biraraya gelerek öğrencilerin yönlendirilmesine katkıda bulunacak.

Mehmet Ali Bayar: Eğitim Alanında Uzun Soluklu, Nitelikli Yatırımlarımızı Sürdüreceğiz

Sanat Akademisi’nin tanıtımı için düzenlenen basın buluşmasında bir konuşma yapan CCN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar, “CCN Holding çatısıaltında yurtiçindeve yurtdışında hizmet veren 12 şirketimizle, ağırlıklı olarak inşaat ve sağlık sektörlerine yaptığımız yatırımlara eğitim sektörünü de ekledik. Ülkemizin ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğu bilinciyle,TED İzmir ve TED Kocaeli Kolejleri’nin yatırımcısı olduk" dedi. Konuşmasında, Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” sözünüde hatırlatan Bayar, şöyle devam etti; "Bilginin ve yaratıcı düşüncenin ışık hızıyla yayıldığı günümüzde; bu hızı yakalamak, çağın önünde olmak ve dünya ölçeğinde insan yetiştirmek için kurduğumuz Sanat Akademisi’nin de eğitimde yeni bir bakış açısı yaratacağına inanıyorum. Çocuklarımızın sanatın çeşitli dallarında bilinçli zevkleri olan bireyler olarak yetişmeleri ve yetenekli çocukları desteklemek için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eğitim alanında uzun soluklu ve nitelikli yatırımlarımızı gelecekte de sürdüreceğiz."

Garo Mafyan: Uluslararası Standartlarda Sanat Eğitimi Vereceğiz

Yetenekli çocukların sanat alanında erken yaşlarda desteklenmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Sanat Akademisi Genel Koordinatörü ve Müzik Direktörü Garo Mafyanise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sanatla uğraşandan kötülük gelmez dedik ve TED İzmir Koleji ile kolları sıvayıp 1’inci sınıftan 12’nci sınıfın sonuna kadar uluslararası standartlarda sanat eğitimi vermek üzere yola çıktık. Geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak için çalışmalara başladık. Öğrencilerimizin bu akademide alacakları eğitimin, ileride hangi kariyeri seçerlerse seçsinler hayatlarını güzelleştireceğine inanıyorum. Ayrıca kariyerine sanat alanında devam etmek isteyenler için hem doğru yönlendirme yapacağız hem de gereken tüm desteği vereceğiz."

Ayla Algan: "Çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya çıkartacak bir ortam sunacağız"

"Yaratıcı Drama ve Tiyatro Bölümü” Direktörü Ayla Algan ise yaptığı konuşmada "Yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak ortamı bulamayanlar, yeteneklerini kullanamazlar. Biz burada hem yetenekleri keşfedip hem de çocuklarımıza yaratıcılıklarını ortaya çıkartacakları bir ortam sunacağız.Bu akademi, yetenekli öğrencilerin sanat alanında tam da olması gereken dönemde, yani erken yaşlarda desteklenmesi ve yönlendirilmesi adına büyük önem taşıyor. Bölümümüzde; etkili iletişim dili, nefes ve beden egzersizleri, yaratıcı yazarlık, yaratıcı dans, yaratıcı heykel ve hayal atölyeleri ile duyu becerilerinin ve beden farkındalığının artırılmasını sağlayacak nitelikte bir ders programı hazırladık" dedi.

Mine Mavioğlu: Şubat 2018’de Okul Dışından Yetenekli Öğrencileri de Kabul Edeceğiz

TED İzmir Koleji Müdürü Mine Mavioğlu da konuşmasında, Akademi’ye ilk dönemsadece okul öğrencilerini kabul ettiklerini, Şubat 2018’teki ikinci dönemden itibaren, okul dışından yetenekli öğrencilerin başvurularının da kabul edileceğini söyledi. Mavioğlu; “Burası sanatla yaşayan bir yer olacak. Okulumuzun bulunduğu Urla’daki devlet okullarındaki öğrenciler için ücretsiz yaz kursları açmayı ve yetenekli çocuklarımızı yıl içindeki kurslarımıza da ücretsiz almayı planlıyoruz. Üstün yetenekli çocuklarımıza eğitim bursu verebilmek için de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde Akademi’de “Görsel Sanatlar” bölümünü de açacağız” dedi.

Sanat Akademisi Hakkında

• Sanata yetenekli ve istekli olan öğrencilerin müzik, dans ve drama eğitimleri sadece ders saati ile sınırlı olmayacak. Sanat Akademisi, hafta içindeki derslerin ardından Cumartesi günleri de eğitim verecek.
• Müzik Bölümünde; ortaokul ve lise öğrencileri haftada 1 saat solfej, 1 saat koro ve 2 saat enstrüman dersi alıyor. İlkokul öğrencileri ise 40 dakikası solfej, 40 dakikası koro ve 40 dakikası enstrüman dersi olmak üzere haftada 2 saat eğitim alıyor.
• Yaratıcı drama ve tiyatro bölümü ikialt bölümden oluşuyor. 12 yaşa kadar yaratıcı drama ve 12 yaş üstü genç tiyatro. Öğrenciler haftada ikişer saat eğitim görüyor.
• Dans bölümünde, ilkokul öğrencileri haftada 2 saat bale ve dans; ortaokul ve lise öğrencileri ise haftada 2 saat modern dans eğitimi alıyor.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN