Ama o yılmadı, son gittiği doktor ameliyatı risklerini anlattı. O da bebek hasreti ve arzusu nedeniyle kabul etti. Ameliyattan 4 yıl sonra hamile kalan anne adayı ve eşi, şimdi büyük bir heyecanla doğacakları bebeklerini bekliyor.
İzmir'de bir kamu hastanesinin danışmasında görevli 38 yaşındaki Fatma Altın, rahmine yapışık durumdaki miyomları nedeniyle bir türlü hamile kalamıyordu. Aynı hastanede teknik ekip servisinde görevli eşi Ali ve Fatma Altın, 12 yıl bebek umuduyla yaşadı. Gittiği doktorların kendisine, "Seni ameliyat edemeyiz. Ameliyata alırsak rahmini almalıyız" dediğini anlatan Altın, "Ben genç yaşta rahmimi aldırmak istemiyordum. Anne olmak istiyordum. Bu yüzden ameliyat olmayı kabul etmedim. Beni ameliyat edecek doktoru bulmak için hastane hastane dolaştım" dedi.
Dört yıl öncesi İzmir'deki Özel Medifema Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Hakan Yetimalar ile tanıştığını anlatan anne adayı, "Doktor bey bana ameliyatın risklerini anlattı. Ameliyatta rahmi korumak için elinden geleni yapacağını söyledi. İlk başta ameliyattan 'rahmim alınacak' diye çok korktum. Doktorum bana her aşamada moral verdi. Küçük bir çocuk gibi beni avuttu. Prensesler gibi ameliyatımdan çıktım. Miyomlarım temizlendi. Ve rahmim alınmadı. 3 kiloya yakın miyom temizlendi" dedi.
Hamile Olduğumu Öğrendiğim Gün Eşimden Önce Dokturumu Aradım
Geçtiğimiz Mayıs ayında hamile olduğu haberini aldığını ve eşiyle mutluluktan havaya uçtuklarını anlatan Altın, "Yaşadığımız 12 yıllık bebek hasreti sona eriyor. Doktoruma minnet borçluyum. Hamile kaldığım ilk gün eşimi bile aramadan hakan beyi aradım. Çok mutluyuz" diye konuştu. Çok mutlu olduklarını anlatan Ali Altın ise, "14 yıllık evliyiz. Evlat sahibi olmamızın sebebi önce Allah sonra Hakan beydir. Allah ondan razı olsun. Kimse umudunu kaybetmesin. Her şeyi denedikten sonra biz herhalde olmayacak dedik. O bize ön ayak oldu" şeklinde konuştu.
Doktoru : "Çocuğun Olmaz Denilen Hastamız Gebe Kaldı"
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Hakan Yetimalar, Fatma Altın'ı muayene eden bir çok hekimin miyomların uygunsuz yerleşimi nedeniyle hastayı tedavi etmek istemediğini söyledi. Bir çok doktorun hastasına , "Senin bebeğin olmaz demiş" şeklinde bilgi aktardığını ifade eden Dr. Yetimalar, "Hastamızda miyomların yerleşimi ana damarlara çok yakındı. Zor bir cerrahi portresi çizen bir hastaydı. Ben hastamızı olası komplikasyonları anlattım. Ve ameliyattı kabul ettikten sonra, operasyona aldık.Ameliyatını başarıyla gerçekleştirip, miyopları rahmi almadan temizledik. Çocuğu ve bebeği olmaz denilen hasta gebe kaldı. Çünkü miyomlar fiziksel ve mekanik engeller oluşturuyordu. Şu an sağlıklı gebeliği sürüyor" şeklinde konuştu.