HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

KÜLTÜR & SANAT -- 10 Ağustos 2015

Fahri Sümer Resim Sergisi Çeşme'de

Magazinizmir
Yaz sezonunun üçüncü sergisi olan, Ege'nin usta ressamı Fahri Sümer'in yağlıboya ve suluboya eserleri 06 Ağustos 2015 tarihinde Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri'nde sanatseverler ile buluştu.

Sergi açılışına, Yaşar Holding Yöneticileri, İzmir Resim Heykel Müzesi sanatçıları, pek çok sanatçı ve sanatsever ile akademisyenler katıldı. Bir doğa tutkunu olan sanatçının apaçık, içtenlikli, zorlamasız 25 yağlıboya ve 25 suluboya toplam 50 eserinden oluşan resim sergisi 19 Ağustos 2015 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nin geleneksel yaz sergileri Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde Fahri Sümer’in resim sergisi’nden sonra, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Koleksiyonu seçki sergisi ile son bulacaktır.

Kış sergileri ise, İzmir Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde Ekim ayında sanatçı Zeki Serbet ile başlayacaktır.

Fahri Sümer kimdir?

Fahri Sümer 1965 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Halil Dikmen, Cemal Tollu, Neflet Günal Atölyelerinde tamamladı. 1965-1967 arasında vatani görevini İzmir'de yaptı. 1981 yılında İzmir Buca Yüksek Öğretmen Okulunda göreve başladı. 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden "Sanatta Yeterlilik" aldı. Aynı yıl Doçent oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeliğine kabul edildi. 1992 yılında Profesör ünvanını aldı. Buca Eğitim Fakültesinde Bölüm Başkanlığı, Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Üyeliği, Senatörlük gibi idari görevlerde yaparak öğretim üyesi olarak çalıştığı Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinden 2008 Ağustos'unda emekli oldu.

Resimsel kişiliğini Rembrant, Cezanne, Bernard Buffet ve Çin, Japon sanatlarından etkilenerek oluşturdu. Azaltılmış renk ve leke değerleriyle yöresel konuları işledi. 1990'lardan bu yana yaptığı peysajlarda çoğunlukla Ege yöremizin kıyı-kent pitoreskinin duyarlı yansımalarını buluruz. Çizgiyi ön planda tutan bir oluşum içinde, insanla yaşadığı çevre arasındaki uyumu soyutlayıcı bir eğilimde yansıtır.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN