HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 11 Ekim 2021

Yetenekli Söz - Müzik Yazarı Özge Biroğlu İle Magazin İzmir Özel

Magazinizmir
Özge Biroğlu.. 2010 yılında Rafet EL ROMAN'ın söz- müzik yazabilen şarkıcı gençlere kendini tanıtma fırsatı sunan projesiyle müzik sektörüne giriş yaptı.. 8 yıl sonra ilk single’ı olan “KÜF” le müzikseverlerin beğenisini kazandı… Özge’yle hayatını, sektörü, son single’ı “DÖN DİYEMEM” i ve hedeflerini konuştuk…

1- Öncelikle Özge Biroğlu’nu kendi cümlelerinle dinlemek isterim. Seni tanıyabilir miyiz?

İstanbul doğumluyum. Küçük yaşlardan beri yaz tatillerinde müzik yaparak harçlığımı çıkarttım ve üniversiteden mezun olana kadar bu böyle devam etti. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı ve hayallerimin peşinden koşmayı seviyorum. Boğa burcuyum. Sabırlı,neşeli ve dost canlısı olduğumu düşünüyorum.

2- İktisat mezunusun, mesleğinle ilgili bir alanda çalıştın mı?

Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre müziğe ara verdim. Bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaya başladım. Aslında müzik yapmak istiyordum fakat müzik sektöründe yer almanın maddi ve manevi zorluklarından korktuğum için bir süre muhasebeci olarak çalışmaya devam ettim. Fakat bu beni mutlu etmiyordu. Hayallerimin peşinden gitmeye karar vererek işimden ayrıldım.

3- Müzik yolculuğundaki serüvenin nasıl başladı? Her çocuk gibi saç fırçasını ya da kumandayı mikrofon yapanlardan mıydın sen de?

Çok küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlamışım ve sesimi herkes çok beğeniyormuş.(Ben küçük olduğum için hatırlamıyorum tabii, annem böyle olduğunu söylüyor. Uzun yol otobüsleriyle tatile gittiğimizde muavin mikrofonunu alıp bütün otobüse konser verdiğimi hatırlıyorum :)

4- Rafet El Roman’la yolun nasıl buluştu?

Muhasebeci olarak çalıştığım dönemde Rafet EL ROMAN 'ın “Müzik Benim Hayatım” projesini duydum ve birkaç bestemi gönderdim. Birçok halk oylaması ve görüşmeler sonucu projeye dahil edildim. Tek Mevsim isimli şarkımı proje albümünde seslendirdim.Sonrasında uzun bir süre kendisine sahnede vokal olarak eşlik ettim.

5- Nasıl bir kariyer planın var, yolun şu an neresindesin?

Sözü ve müziği bana ait olan üç tane single ile müzik severlerle buluştum. Müzik emek ve süreç isteyen birşey. Kendimle yarışıyorum.Her yeni şarkımın bir öncekinden daha güzel olduğunu düşünüyorum. Aldığım geri dönüşler de hep bu yönde. Üretmeye devam ederek herkesin kendinden bişeyler bulabileceği şarkılara imza atmayı daha çok insanın kalbine dokunabilmeyi hedefliyorum.

6- Ürettiğin bir şeyle birilerine dokunabildiğini bilmek ne hissettiriyor sana?

Bu sektörde yalnız başına, kimseden destek almadan üretmeye devam eden bir kadın olarak,dinleyicilerin kalbine dokunabilmek beni motive eden en güzel şey.

7- Yaptığın şarkılar kendi hayatından mı, başka hayatlardan mı izler taşıyor? Genellikle nasıl bir ruh hali ile yazarsın?

Şarkı yazmak gerçekten çok farklı bir bakış açısı gerektiriyor sanırım. Çünkü etrafımda yaşanan tüm ilişkilere, duygulara daha dikkatli bakıyorum ve bir anda o duyguyu ben yaşıyormuşum gibi kaleme alıyorum genelde. Bazen de kendi yaşadıklarımdan esinleniyorum tabii, ama bu aramızda kalsın :)

8- Bir şarkının hit olacağını anlamak mümkün mü? İyi bir müzisyen olmanın ölçüsü, standardı nedir?

Bence herkesin kendi hayatından birşeyler bulabileceği ortak duygulara hitap eden şarkılar sonuçta, o duygu dinleyiciye geçiyor ve şarkı seviliyor .Şarkının hit olması ise başka bir şey. Çünkü burada pr çalışması devreye giriyor. İyi bir şarkıyı eğer herkese duyuramazsanız, onu duymayan birinin beğenip beğenmemesini öğrenmek mümkün olmuyor maalesef.

9- Devir tık devri... Herkes milyonlarca tıklama üzerinden birbiriyle yarışıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Son yıllarda sosyal medya hayatımızın bir parçası haline geldi. Fakat şarkının tıklanma sayısı onun güzel olup olmadığını belirleyen bir kriter değil bence. Çünkü artık çoğumuz biliyoruz ki yatırım yaparak şarkının tıklanma sayısını arttırmak mümkün. Pr gücü olan milyonlarca tıklanmaya ulaşabilir.

10- Son zamanlarda, bu dinlenme/izlenme sayılarıyla oynandığı yönünde tartışmalar çıktı. İzleyici o rakamların gerçek olduğunu nasıl anlayacak?

Aslında izleyici için bunu anlamak pek mümkün olmuyor. Ama çoğumuz bazen bu kadar güzel bir şarkı nasıl bu kadar az dinlenmiş diye düşünmüşüzdür. Ya da tam tersi...

11- Kendi müziğinin dışında hangi tarzlara ilgi duyuyorsun?

Repertuarımda mutlaka arabesk ve Türk Sanat Müziğine yer veriririm.

12- Pandemi dönemi devam ederken, sanat dünyası sıkıntıya girdi, müzik sustu…Hatta bazı şarkıcılar sahne alamadıkları için sitemde bulundu... Sen o süreçte neler yaşadın?

Pandemi dönemi hepimiz için ani ve beklenmedik bir şekilde gelişti. Bu süreç müzik sektörü için maddi manevi yıkıcı bir süreç oldu. Ben de zorlandığım zamanlarda beste yaparak kendimi motive etmeye çalıştım.Pes etmemek için çabaladım. Hatta Dön Diyemem single bu dönemde dinleyiciyle buluştu. Umarım bundan sonrası hepimiz için saglıklı ve huzurlu olur.

13- Bir süre önce “Dön Diyemem” adlı single'ını piyasaya sürdün..Nasıl gidiyor?

Önce şarkımın slow versiyonu dinleyiciyle buluştu.Tepkiler güzel olunca ve sosyal medyada şarkının birçok versiyonunun yapıldığını görunce remix versiyonunu sunmak istedik. Dinleyicilerden çok olumlu dönüşler alıyorum. Genellikle şarkıyı arabalarıyla yolculuk yaparken çalıp sosyal medyada paylaştıklarına sahit oluyorum. Bu benim için büyük bir mutluluk.

14- Konser performansların sırasında unutamadığın bir an yaşadın mı?

Şarkım yeni çıkmıştı ve konser sonrasında büyük bir kalabalık benimle fotograf çektirmek istemişti. Bu yoğun ilgiyi beklemiyordum ve çok mutlu olmuştum.

15-Sosyal medyanın yaygın kullanımıyla birlikte müzik dünyasında pek çok isim popüler oldu.
Genç meslektaşların hakkında neler düşünüyorsun?

Son dönemde benim de dinlediğim başarılı yeni isimler var. Anlam veremediğim fakat sosyal medya sayesinde popüler olanlar da var. Tabii önemli olan bu meslekte kalıcı olabilmek. Bunu zaman gösterecek.

16- Bir müzisyen olarak eski normale dair en çok özlediğin şey nedir?

Kalabalık sahnelerde sosyal mesafe olmadan konser vermeyi özledim.

17- Sıradan bir günün nasıl geçer?

Erken kalkarım genelde. Kahvaltı sonrası mutlaka Türk kahvesi içerim. Sosyal medyaya göz gezdiririm. Sosyal medyada özel hayatımla ilgili hiç paylaşım yapmam. Onu sadece işim için kullanmayı tercih edenlerdenim. Bir köpeğim var onu gezdiririm. Rutin olarak sokak hayvanlarına su ve mama vermeyi çok severim. Eğer konser varsa onunla ilgili hazırlıklar yaparım. Eğer o gün işim yoksa arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışırım. Yalnızsam film izlemeyi severim, kişisel gelişim videoları izlerim. Genellikle de erken yatarım…

18- Bundan sonrası için neler var hedeflerinde?

Şarkı yazmaya devam ediyorum. Bestelerimi başka sanatcılara da sunmayı planlıyorum. Bir şarkıcının bestemi seslendirmesi beni çok mutlu eder diye duşünüyorum. Ayrıca en kısa zamanda yeni bir şarkıyla dinleyiciyle buluşmayı hedefliyorum. Sürpriz projelere de her zaman açığım.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN