HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 13 Eylül 2021

LİSTELERİ KASIP KAVURAN BAŞARILI ŞARKICI ECE MUMAY İLE MAGAZİN İZMİR ÖZEL

Magazinizmir
Şarkılarının dinleyende uyandırdığı duyguların yanında, yorumuyla kendinden emin, ne yaptığını bilen bir Ece Mumay var karşımızda. Müzik dünyasının güçlü yorumcularına ayrılan kulvarda yoluna emin adımlarla devam ediyor. İleride Ece’nin kariyerindeki dönüm noktalarından biri olarak anılacağına inandığım, dünya listelerinde de zirveyi yakalayan “Peri” nin hikayesini kendisinden dinleyelim...

1- Öncelikle Ece Mumay’ı kendi cümlelerinle dinlemek isterim. Seni tanıyabilir miyiz?

Tabii. Ben Ece. Kendi müziğini geniş kitlelerle buluşturmak isteyen 23 yaşında bir müzisyenim. Çok ekstra bir şey yok esasen bunun dışında.

2- 2014 yılında YouTube’da açtığın müzik kanalında yakaladığın başarıyla, Türkiye’nin ilk YouTube müzik fenomenlerinden biri oldun. Biraz o süreçten bahseder misin?

Buna bu şekilde değinmenize çok sevindim. Çünkü bazı kitleler beni bu şekilde tanımıyor. Ben Youtube portalında müzik yaparken yalnızca birkaç kişi müzik videolarını yüklüyordu. Dijitalin hızlı yayılmasıyla bu iş doğal olarak furya haline geldi. Zamanında sesini o şekilde duyurmak daha kolaydı. Şuan havuz oldukça genişledi.

3- “Vazgeç Gönül” adlı parçanla tanıdık seni. Çocukluğuna dair hatıralarını gözden geçirirsen, müziğin gücünü ilk ne zaman anladın?

Youtube kanalımdan yayınladığım şarkılar milyonlar tarafından dinlendiği zaman. Hayal edemeyeceğim rakamlara bilinçsiz ulaştığım zaman.

4- Nasıl bir kariyer planın var, yolun şu an neresindesin?

Yolun 10 basamak üzerinden 3. basamağındayım. Güzel bir mevki, 1. Basamakta bile 2. Basamağın hayalini kurarken kendinizi kendi emeğinizle 3. Basamakta bulmak güzel bir gurur.

5- Ürettiğin bir şeyle birilerine dokunabildiğini bilmek ne hissettiriyor sana?

Bu duygunun kelimelerle bir tarifi yok. Fakat şunu söyleyebilirim ki bu işin en güzel tarafı ve sana hissettirdiği en kuvvetli duygu bu.

6- Yaptığın şarkılar kendi hayatından mı, başka hayatlardan mı izler taşıyor? Genellikle nasıl bir ruh hali ile yazarsın ?

Genelde evet. Yani kendi hayatımdan izler taşıyor. Ancak başka insanların hikayelerinden de etkilendiğim oldu. İlham kaynağını genelde kendi yaratanlardanım. Hayatımda yer edinmiş insanlarla yaşadığım olayları şarkılarımda birleştirmeyi seviyorum. Kimi cümle başka hikayeye kimi cümle başka hikayeye ait.

7- Kendi müziğinin dışında hangi tarzlara ilgi duyuyorsun?

Almanca rap ve Arabesk çok seviyorum. Fakat sanırım ikisi de benim müziğime uzak türler değil.

8- 4 Haziran’da YouTube’a yüklenen “ PERİ” Adlı şarkın rekora koşuyor. Özbekistan ve Azerbaycan’da da müzik listelerinin zirvesine yerleşti. Şarkının özel bir hikayesi var mı?

Tamamen tesadüfen duyduğum Özbekçe bir şarkıya Türkçe söz denemesi yapmak istedim. Zaman zaman sosyal medya üzerinde nabız ölçmek için yaptığım çalışmalar oluyor. Sevildiğini görünce şarkının sahipleriyle görüşüp parçanın haklarını aldık. Bu yazın da sevilen şarkılarından birine imza atmış olmak benim için güzel bir mutluluk.

9- Yabancı dilde şarkılar yazıyorsun. Farklı dillerde yapmış olduğun şarkıları topladığın bir albüm yapmak ister misin?

Evet bu çok yapmak istediğim bir proje. Ancak bunu bir albüm şeklinde yayınlamayacak, hali hazırda yapmış olduğum yabancı/Türkçe karışık şarkılarımı ve aynı metotla gelecekte yapacağım şarkıları ileride bir albümde toparlayacağım.

10- Konser performansların sırasında hiç unutamadığın bir an yaşadın mı?

Çok yaşadım. Gözleri dolan insanlarla göz göze geldim. Mutluluktan deliren havaya uçan. Fakat aynı zamanda kafamda şişe patlatan, bana hakaret eden insanlara performans sergilemek zorunda kaldım. Bu tarz durumlarda çirkinleşmeyi çok sevmem. O insan o hakaretiyle orda kalır ve biter ancak benim verdiğim cevap ömrüm boyunca üzerimde etiket olarak kalır.

11- Seni hep pozitif ve güler yüzlü görüyoruz. Enerjini nelere borçlusun?

Aslında pozitif biri değilim bunu belirtmek isterim. Ancak enerjik ve güler yüzlü olduğum doğru. Ben motivasyona dayalı bir iş yapıyorum. Önce kendi enerjimi yüksek tutmalıyım ki ekibim ayakta ve çalışmaya istekli olsun. Pozitif biri olmadığıma gelecek olursak, biraz öngörülü olduğumu düşündüğümden sanırım. Kendimi genelde önce hep negatifliğe hazırlarım. Pozitif çıkarsa ne ala :)

12- Sıradan bir günün nasıl geçer?

Sabah saat 9-10 civarı uyanır güne başlarım. Öğleden önce kahvaltı etmem. Bol bol su tüketirim. Sabah kahvemi mutlaka içerim. Fındıklı filtre kahve favorimdir. Zaman zaman Türk kahvesi içtiğimde olur yalan olmasın. Dışarıda vakit geçirmeyi seven biriyim arkadaşlarımla genelde kahvaltı programları yaparız. Gündüz gezmeyi seviyorum. Gün içinde mutlaka bir saat kitabımı okurum. Haftada 2-3 gün de spora giderim ya da yüzerim. Kendime güzel bakmayı seviyorum. İşimizin en kilit noktalarından biri. Çünkü yoğun ve yorucu bir tempoda ancak bu şekilde minimum zararı görebilirim. Çok geç uyumayı sevmiyorum ama bazen gece yazı yazıyorum o yüzden geçe kalabiliyorum.

13- Pandemi süreciyle birlikte müzik sustu, bu konuda neler söylemek istersin?

Müzik susturulabilen bir olgu değildir. Bu kuramı desteklemiyorum. Ülkenin ve dünyanın başına gelen tüm felaketlerin bizim sektörümüze kesilmesinden illallah ettim artık. Sadece müzisyenler de değil. Mekan sahibinden komisine kocaman bir sektör ve ekmek yiyen binlerce insan var. Biz susturulmadık çünkü susturulamayız. Fakat meslektaşlarım çok zor zamanlar geçirdi. Bunun için gerçekten çok üzgünüm.

14- Yakın gelecekle ilgili neler var hedeflerinde?

Yaz şarkılarından şaşmayı düşünmüyorum. Kendi enerjimi şarkılarıma yansıtmak hoşuma gidiyor. Yine yabancı dilde üretimlerim devam edecek. Türkçe’yle özdeşleştirip elbette. Kışa bir düet projemiz var, trap alt yapılı olacak. Beni takip edenlerin severek dinleyeceğine eminim.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN