HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 26 Nisan 2019

İzmir'in Koşu Grupları Wings For Life World Run'a Hazır

Magazinizmir
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 5 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run’a katılmak için İzmir’in koşu grupları hazırlıklarını tamamlıyor.

İzmir’in ev sahipliğindeki etkinliğe için yaklaşık 500 kişi ile katılacak olan Karşıyaka One Team Koşu Takımı adına konuşan Tümer Gülümserler “Müthiş bir farkındalığın parçası olmak harika bir duygu” dedi.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla 5 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford desteğiyle İzmir’de gerçekleştirilecek. 'Koşamayanlar için koş' sloganıyla 12 ülkede aynı anda başlayacak koşuya İzmir’deki koşu grupları yine büyük bir ilgi gösteriyor.

Daha önce üç Wings for Life World Run’da yer alan Karşıyaka One Team Koşu grubundan Tümer Gülümserler, üç yıldır Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile ortaklaşa olarak koşuya katıldıklarını belirtip "Karşıyaka One Team olarak tüm engelli sporcuları ve onların itici güçlerini Wings for Life World Run 'a hazırlayarak organizasyonunun sosyal sorumluluk partnerlerinden biri olarak yer alıyoruz. Bu sene de yine 500’e yakın üyemizle Wings for Life World Run’da olacağız" dedi.

İzmir'de koşu ve antrenman gruplarının Wings for Life World Run’a ilgisinin her sene daha da arttığını vurgulayan Gülümserler, Ocak ayından bu yana koşuya hazırlık yaptıklarını da dile getirdi. Haftanın 3 günü antrenman yaptıklarının ve bu antrenmanlarda tekerlekli sandalyeli sporcularla da bir araya gelerek onların itici güçleri olabilmek için çalıştıklarını söyleyen Tümer Gülümserler “Müthiş bir farkındalığın parçası olmak harika bir duygu” ifadelerini kullandı.

Tüm Engelli Grupları Katılacak

Bu sene Karşıyaka One Team, tüm engelli kategorileriyle Wings for Life World Run’da yer alacak. Tekerlekli sandalyeli katılımcıların yanında down sendromlu ve otizmli üyeler de bir farkındalık yürüyüşü yapacaklar. Gülümserler, Wings for Life Vakfı’nın fonladığı araştırmalar sayesinde bir kişinin desteksiz adımlarını atmasının büyük bir umut doğurduğunu belirtip " Geçen sene olduğu gibi bu sene de 30’a yakın tekerlekli sandalyeli sporcumuzla koşuda yer alacağız. Bu sporcularımız tüm gelişmeleri de yakından takip ediyor. Umuyoruz her geçen yıl umudumuz daha da artsın ve bir an önce olumlu tedavi yöntemlerinin haberlerini alalım" dedi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN