HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 6 Nisan 2021

EMSAL DOĞAN İLE MAGAZİN İZMİR'E ÖZEL RÖPORTAJ!

Magazinizmir
Emsal Doğan ile güzellik ve estetiğe dair keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 Türkiye’nin önde gelen güzellik merkezlerinin sahibi, Estetik Koçu sevgili Emsal Doğan ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaj sizlerle.

Hedeflerini, markalaşan adını ve kariyer planlamasını sizler için anlatan Emsal Doğan Güzellik Merkezleri’nin kurucusu Doğan, başarılarının sırlarını da sizler için paylaştı! 
 
 
Emsal Hanım öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyarak röportajımıza başlayalım istiyorum. Bize kendinizden ve Güzellik Merkezi açana kadar ki geçen süreçten bahsedebilir misiniz?
 
Merhaba Almanya doğumluyum, eğitimlerimi Almanya'da tamamlayıp yaklaşık 13 sene önce Türkiye 'ye kesin dönüş yaptım. 13 senedir tam zamanlı olarak Türkiye'de yaşıyorum. Almanya'da yaşarken sektörüm ile alakalı okullarda eğitimler aldım ve ilk salonumu Almanya’da açtım ve devamı bu şekilde ilerledi.
 
Emsal Doğan güzellik Merkezi'ni ne zaman açtınız? Merkezinizi açarken neleri hedeflemiştiniz?
 
Emsal Doğan ismi ile 2010 yılında ilk salonumu açtım, hedeflerimden en önemlisi yaratmak istediğim markanın herkes tarafından bilinir ve görünür olmasını sağlamaktı.
 
 
 
Protez tırnaktan kendi adınızda açtığınız güzellik merkezine ve oradan şubelere uzanan bir başarı. Şuan ki geldiğiniz nokta takdire şayan. Hayatınız tam bir başarı hikâyesi. Başaran kadınları çok seviyorum. Başarılı bir iş insanı görüyorum karşımda. Sizi bu yolculuğa özendiren, sürükleyen neydi? Bu başarıyı neye borçlusunuz?
 
Girişimci ruhu hiçbir şekilde törpüleyemiyorsunuz. Bu ruhta en önemli olan şey inandığınız değerlere bağlı sizinle olabilecek ekip arkadaşlarını bulmak ve inandığınız hayallere onları da inandırmak olmalı. Sanırım biz bunu çok iyi başardık tüm ekip arkadaşlarımla.
 
Güzellik Merkezi deyince hangi hizmetleri veriyorsunuz?
Cilt bakımı ve çeşitleri, Epilasyon, Microblading, eyeliner, dipliner, protez tırnak, kalıcı oje, ve kirpik uygulamaları.
 
Güzellik sektörü kendini sürekli olarak yenileyen bir sektör. Siz ve ekibiniz buna ayak uydururken nelere dikkat ediyorsunuz?
 
Gündemi takip etmek çok değerli yenilenirken her yenilik kullanılabilir olmayabiliyor. Türkiye'ye yeni bir ürün getiren girişimcilerin birçoğu bize gelir ve konu ile ilgili görüşlerimizi alır. Sektörde bu şekilde güvenilir olmak çok gurur verici. Bu nedenle olumlu olan gelişmeleri öncelikle biz test ederiz kendi ekiplerimizde faydalı olan bir ürün ve hizmet ise ondan sonra misafirlerimizin hizmetine sunarız.
Kaç kişilik bir ekibiniz var Emsal Hanım. Kaç şubeniz var? Çalışmalarınızı nasıl bir disiplin üzerinde yönetiyorsunuz? Şubelerle ilişkileriniz nasıl? 
 
Benim ile birlikte 4 kişilik bir merkez yönetim ekibim var. Yol haritası çizdiğimiz, şu anda 28 şubemiz birde akademimiz var. Onlarda da şube yöneticileri ile birlikte toplam 420 kişinin üzerinde bir ekibiz. Akademimizin olması yeni açılacak şubelerimiz için ya da mesleğe girmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Birebir işin kaynağından alınan bir eğitim programımız var. Bu nedenle şubelerde çalışan arkadaşlar aynı eğitim sistemi ile işi öğrenip aynı bilgi birikimine sahip oluyorlar. Benim genel olarak kişiler arası iletişimim kuvvetli olduğu için şubeler ve şubelerde görevli arkadaşlarımızla hep yakın bir bağ vardır.
 
Emsal Doğan'ı özel kılan ve en iddialı olduğunuz uygulamalar nelerdir?
 
Bu konu hakkında tüm işlemler diyebiliriz. Sebeplerinden en önemlisi test çalışmasını yapmadığımız hiçbir işlemi salonlarımızda yapmıyoruz. Mutlaka bir iki işlem söylemem gerekirse Türkiye'de ilk uygulamalarını yaptığım microblading ve protez tırnak tır.
 
Kimle konuşsam aynı şeyi duyuyorum. Merkezinize gelen müşterileriniz çok mutlular bunun sırrı nedir?
 
Buradaki en önemli sihir samimiyet ve ihtiyaç... Biz her gün salonlarda onlarca insanı geri çevirip sizin gerçekten ihtiyacınız yok diyebiliyoruz. Bunu söyleyebilmek tecrübe ve özgüven gerektiriyor.
 
Bu kadar büyüyeceğinizi hayal edebilir miydiniz?
 
Belki iddialı olacak ama biliyordum ve ayrıca bizim daha gidecek çok yolumuz var her gün işimizin üzerine neler koyabiliriz diye uğraşıyoruz. Yurt dışından birçok yatırımcının dikkatini çeken bir işletme haline geldik umarım kısa zamanda sonuçlandırırız fakat bu uzun bir süreç.
 
İleriye dönük kariyer hedefi planlarınız ve projeleriniz nelerdir Emsal Hanım? Hangi şehirlerde şube açmayı düşünüyorsunuz? 
 
Kariyer hedefimde şirketimizi dünyaya daha fazla tanıtmak ve daha fazla kadınımıza iş imkânı sağlamak var. Şubeler çok soruluyor dünyayı etkileyen pandemi süreci bizi çok yavaşlattı ama en kısa zamanda yeni şubeler olacak.
 
Pandemi birçok güzellik salonlarını etkiledi. Siz ne gibi önlemler aldınız? Pandemi sürecini nasıl geçiriyorsunuz? 
Evet, bu konuda biz ülke olarak kapatma kararı verilmeden biz kapatma kararı almıştık bu nedenle hazırladık kendimizi sürece… Önlemlere gelirsek genel önlemler haricinde neredeyse hastane ortamına yaklaşık bir ortam sağladık misafirlerimize.
 
Bu süreçte müşteri düşüşü yaşandı mı peki?
Müşteri düşüşü hangi taraftan baktığımıza bağlı olarak değişir, kişisel verimlilikler artarken iş yükselmiş gözüküyor. Mesafe sebebiyle kişi sayısını azalttığımız için evet düştü, ama bu süreçte hiçbir çalışanımız ile yollarımızı ayırmadık ve ekibimizi koruduk.
 
Fiyat politikanız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bizim fiyatlarımız çok ortada olan rakamlardır. Hemen hemen birçok şehirde şubemiz olduğu için ortalamada kalmamız gerekiyor. Kısacası ulaşılabilir durumdayız birçok kişi rakamlarımızı öğrenince ben daha fazla olduğunu düşünüyordum diye tepki veriyor ama biz bakımın tüm kadınların hakkı olduğunu düşünerek mümkün olduğunca daha fazla kitlenin ulaşmasını hedefliyoruz.
 
Her önüne gelen Güzellik Salonu açıyor. Yazılı ve Görsel basında her yeni gün merdiven altı işletmelerin müşteri mağduriyeti haberlerini görüyoruz? Neden bu kadar basit? İşletmek çok mu kolay? 
 
Evet, bu bir süreç buda geçecek ben bu durumlarda hep aynısını söylüyorum BİZİM TEK İŞİMİZ BU ve bundan yaşantımızı kazanıyoruz. Şu anda herkes işe girmek istiyor birçok kişide gelip destek ve danışmanlık istiyor elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olamaya çalışıyoruz.
Maalesef bu şikâyetler hep olacaktır. İşletmeler daha işi bilmeden hemen müşteri alıyorlar bu öyle kolay bir durum değil en önemlisi kadını tanımak gerekiyor ve gerçekten ihtiyacı var ise uygulama yapmak gerekiyor.
 
Emsal Doğan'ın kırmızı çizgileri? 
Başarılı olmak ve üretmek. Her ne iş yapıyorsanız yapın başarılı olun ve üretin.
Emsal Doğan'ın ilkeleri? 
Girişimci olmak, yeniliğe açık ve yönetilebilir olmak ve en önemlisi yön vermek.
Bir kadın olarak sizin gözlemleriniz deneyimleriniz neler, kadınlar iş hayatında hangi engellerle karşılaşıyor, çalışan kadınların sorunları neler?
Tabi ki bulunduğumuz coğrafya bu konuda farklı hissiyatlar hissettirebiliyor. Ama kadın isterse diye bir durum vardır eğer isterse... Emin olun daha fazlasını yapar engelleri kırarak aşar. Yeter ki pes etmesin yılmasın ve inat etsin. Bizim kadınlarımızın tohumunda Anadolu var, Cumhuriyet var. İstediğimiz zaman neler yapabileceğimizi hepimiz biliyoruz tabi burada hep söylediğim çalışan ve üreten kadın olmalı.
Başarıya giden yolda engeller de başarısızlıklar da kaçınılmaz. Böyle anlarda kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Nasıl tekrar tekrar ayağa kalkıyorsunuz?
Engeller hayatın her alanında var ve hep var olacak. Yapamasın diyecekler, o öyle olmaz diyecekler vs. vs… sen ne yaptığını biliyorsan hatanı kabullenip ders çıkarıp aynı hatayı yapmıyorsan ve en önemlisi hata yapmaktan korkmuyorsan tekrar ayağa kalkmamak gibi bir durum olmuyor. Benim en önemli motivasyonum beraber çalıştığım arkadaşlarım ve aileleri.
Eğitim ve kendini geliştirmek çok mühim. Hiç kimse siz olamaz elbette ama sizin ulaştığınız başarıya ulaşmak isteyen yol arayan birçok hem cinsiniz var. Nereden başlamalılar yolculuğa? Yol gösterme anlamında biraz bahsedebilir misiniz? 
Eğitimin sürekliliğine inanan bir yapıdayım sürekli öğrenmeye odaklıyım. Çok değerli ülkemiz için ben boş kalan zamanlarımda hala videolar izleyip yenilikleri takip etmeye çalışıyorum bu beni diri ve güncel kılıyor. Bununla birlikte akademimizden eğitim alıp yeni bir kariyere adım atabilirler.
 
Kadınlara destek olmakla ilgili bazı projeleriniz takıldı gözüme? Devam eden bir projeniz var mı? 
 
Birçok projemiz var devam eden ama çok dile getirmeyi beceremiyorum fakat yakın zamanda bir projemiz olacak o konuda beni gerçekten heyecanlandırıyor.
Kadınların her platformda ön planda olması tek dileğimiz. Sizi yürekten takdir ediyorum. Girişimci kadınlara önerileriniz nelerdir? 
Denesinler, hata yapmaktan değil aynı hatayı yapmaktan korksunlar ve en önemlisi üretsinler.
 
Teşekkür ederim. Başarılarınız bitimsiz olsun. 
 
Magazin İzmir Dergisi Genel Yayın Yönetmeni 
Gazeteci-Yazar 
Aslı Mercan Sarı
FACEBOOK İLE BAĞLAN