HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 22 Haziran 2017

Babalar ve Çocuklar Motorsiklet'te

Magazinizmir
Babalar Günü’nü babalarıyla birlikte düzenledikleri motosiklet turuyla kutladılar. 14 yaşındaki Efe Demirel’in Facebook’ta paylaştığı bir videodan esinlenerek organize edilen motosikleti turu İzmir – Kuşadası - Didim güzergahında gerçekleştirildi.

Babalar Günü’nde babasıyla birlikte motosiklet turuna çıkma hayalini sosyal medyada paylaştığı bir video ile dile getiren Burçin Demirel’in 14 yaşındaki oğlu Efe Demirel, geniş katılımlı bir organizasyonun hayata geçirilmesini sağladı. Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitmeni Zafer Akçay’ın öncülüğünde babalar ve çocukları motosiklette buluşturan tur iki gün boyunca katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Önceden 'İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi' almış kişilerin tam korumalı olarak katıldı turda kask, mont, pantolon, eldiven ve çizme kullanmak zorunlu tutuldu.



Trafikten, motosikletten, yol - hava şartlarından ve en önemlisi sürücünün kendisinden kaynaklı riskleri en aza indirebilmenin tek yolunun eğitim almak olduğunu ifade eden katılımcılar, Türkiye’de uzun zamandır Avrupa standartlarında ve akredite olan kurumlar tarafından Güvenli ve İleri Sürüş Eğitimleri düzenlenmekte olduğunu, bu eğitimi almadan motosiklete binmenin çok tehlikeli olabileceğini söylediler. Tura katılan babalar, eğitim aldıktan sonra yapılabilecek en keyifli yolculukların kapısının güvenle açılabildiğini dile getirdiler.

Cumartesi günü başlayan turun ilk durağı Claros Kehanet Merkezi oldu. Tarihi MÖ 13. Yüzyıla dayanan antik kent hakkında katılımcılara bilgi veren Dr. Öğül Orhan, "1922’deki kazılarda ortaya çıkartılan alan, dönemin en önemli iki kehanet merkezinde biri. Ancak ne yazık ki İzmirliler tarafından bile yeterince bilinmiyor, gezilmiyor. Oysa ki İzmir-Kuşadası karayolu üzerinde ve ulaşımı çok kolay.

Claros,Tanrı Apollon’a adanmış Anadolu’daki kutsal bilicilik merkezlerinin en önemlilerinden biri. Homeros başta olmak üzere Hellenistik ve Roma Çağı tarihçilerinden öğrenildiğine göre Apollon’un bilicileri mabedin altında bir mağaraya veya yer altı odasına girerek oradaki kutsal suyu içerler ve sonra bu rahipler sorulan soruları Apollon’un cevapladığını söyleyerek soruyu sorana, çoğu kez yoruma çok açık, biraz da anlaşılmaz bir dil ve şiirsel bir ifade ile cevap verirlermiş" dedi.



Antik kent ziyaretinin ardından önce Kuşadası’na ardından Didim’e geçen katılımcılar geceyi Aquasis Deluxe Resort Spa Otel’de geçirdikten sonra Pazar günü dönüşe geçtiler. Dönüş yolununda eğitim sürüşü gerçekleştirildi. Grupta bulunan eğitmenler birer sürücüyle birlikte Didim’den Ahmetbeyli’ye kadar gözlemli sürüş yaptılar. Ahmetbeyli’de eğitim sürüşü hakkında değerlendirmeler yapan Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitmeni Zafer Akçay, "Motosiklet eğitiminde nihai bir nokta yok. Ne kadar çok şey bilirseniz bilin her zaman önünüzde geçmeniz gereken bir kapı daha oluyor. "Ben oldum" demek burada yapılabilecek en büyük hata. Her zaman gelişmeye açık olunmalı. Böyle bakıldığında; yani hedefe hiçbir zaman ulaşılamayacağının bilincinde olunduğunda sıkılmak ya da bıkmak kavramları da sizden uzaklaşıyor. Aslında bu durum motosiklet sürmenin felsefesiyle de örtüşüyor. Bu felsefede amaç "varmak değil gitmek" yani motosikletin üzerinde olmak. Bizler de verdiğimiz eğitimlerle sürücülerin uzun yıllar boyunca sağlıklı ve mutlu bir şekilde çok sevdikleri bu hobiyi yapmaya devam etmelerini sağlıyoruz. Bu tür gezilerle de sürücülerimizin bizimle olmadıkları zamanda sürüş standartlarını kuruyup koruyamadıklarına bakıyoruz ve gerekiyorsa küçük müdahalelerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Moladan sonra İzmir’e dönüş yapan maceraperest babalar ve çocukları şimdiden yeni bir tur planı yapmaya başladılar.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN