HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

SAĞLIK -- 27 Nisan 2015

Kilo Koruma Diyeti

Magazinizmir
Diyetinizi uyguladıktan ve istediğiniz kiloya ulaştığınız zaman yapacağınız tek şey, kilo koruma kurallarına uymanızdır.

Disiplinli ve kararlı bir şekilde diyet yapıp istediği görünüme kavuşan kişiler sonrasında kilo koruma diyeti ile bu durumun sürekliliğini sağlaması gerekir. Birçok kişi diyet yapmayı kilo vermek amacıyla katlanılması gereken bir süreç olarak görür. Bu kişiler diyet yapıp fazla kilolarından kurtulduktan sonra diyetten önceki beslenme ve yaşama alışkanlıklarına geri döner ve yediklerine içtiklerine dikkat ederek, spor yaparak, çok sevdiği bazı gıda maddelerinden vazgeçerek verdiği kiloları geri alır. Kilo koruma diyeti başlığı altında sunacağımız önerileri dikkate alırsanız bu can sıkıcı durumu yaşamazsınız. Bu önerilerin uygulanması zor şeyler olmadığını göreceksiniz.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, spor yapmayı, her gün yeteri kadar su içmeyi bir yaşam biçimi haline getirirseniz diyet öncesindeki kilolu halinize geri dönmezsiniz. İnsan yiyip içtiklerine sadece fazla kilolardan kurtulmak amacıyla dikkat ederse, o kilolardan kurtulduktan sonra dikkatsiz ve sağlıksız bir şekilde beslenmeye başlar. Oysa sağlıklı beslenmek bir prensip, bir yaşam alışkanlığı haline getirilmelidir. Bu insanı sadece kilo almaktan değil sağlık sorunlarından da korur, daha kaliteli bir yaşamı olmasını sağlar.

Kilo vermek için rastgele, herhangi bir diyet değil  diyet uzmanına danışarak uygulamalısınız

İndiğiniz kiloyu korumak için dikkatli hareket etmek kurallı bir diyeti uygulamaktan farklı bir şeydir ve kilo koruma diyetinin size çok miktarda kilo kaybettireceğini umduğunuz bir diyet kadar sıkı kuralları da yoktur. Kaldı ki iyi bir diyet insana çok sıkıntı vermeyecek, onu hiç sevmediği şeyleri yemek zorunda bırakmayacak, damak zevkine çok ters düşmeyen bir diyet olmalı ve insan sağlığı için gereken bütün besin öğelerini içermelidir. Çok kısıtlayıcı olmayan bir diyet için bile bir şeylerden vazgeçmek, daha önce dikkat edilmeyen şeylere dikkat etmek gerekir. Uygulanan diyet büyük sıkıntı verirse, çok zorlanarak yapılırsa insan amacına ulaştıktan sonra deliler gibi yemeye başlayabilir. Demek istediğimiz şu ki yapacağınız diyeti de dikkatli seçmeli, sizi tek tip beslenmeye mahkum eden rejim programlarından ve şok diyet uygulamalarından uzak durmalısınız. Özellikle vermeniz gereken çok kilo varsa bir diyetisyenle görüşüp sizin için uygun bir kişiye özel diyet programı hazırlamasını istemelisiniz. Diyetinizi uygulayıp yeterince kilo verdikten sonra yapmanız gereken şey ise kilo koruma diyeti ilkelerine uygun bir şekilde hareket etmektir.

Kilo koruma diyeti hayat boyunca uygulanması gereken bir programdır

Kilonuzu korumak için yapmanız gereken şeyleri öğrenin, bunları hayatınıza yerleştirin ve bir daha çıkarmayın. Böylece, normal şartlar altında bir daha kilo vermeden önceki halinize dönmezsiniz. Aşağıdaki vereceğimiz listedeki maddelere uyarsanız ayrıca vücudunuz sağlıklı olur ve kendinizi genel olarak daha sağlıklı, daha iyi hissedersiniz.


1. Sabah kahvaltısını hiçbir zaman atlamayın; Güne kahvaltı ederek başlayan insanların metabolizması çalışmaya başlar. Güzel bir kahvaltı insanın öğleye doğru yüksek kalorili atıştırmalıklar yeme ihtiyacı duymasının da önünü keser.

2. Günde en az 8 bardak su için; Günde 1 litre su içmek vücudun işlevlerini yerine getirmesini kolaylaştırır. Ayrıca enerji verir ve metabolizma hızını yükseltir.

3.Hareket edin; Spor yapmak sadece diyet süresince yaptığınız bir şey olmamalı. Kilo koruma diyeti çerçevesinde yapmanız gereken şeylerden biri de sporu devam ettirmektir. Zaman ayırabileceğiniz ve keyifle, çok zorlanmadan yapabileceğiniz bir aktivite mutlaka vardır. Günde 30 – 40 dakika yürümek veya evde hafif jimnastik hareketleri yapmak bile son derecede işe yarar. Ama bunları düzenli olarak yapmalısınız.


4.Tabağınızı yemekle doldurmayın; Çoğumuz tabağımıza koyduğumuz yemeği bitirmeden bırakmayız. Bu da ne demektir; tabağınızı ne kadar çok doldurursanız o kadar çok yersiniz. Bu yüzden tabağınızı tepeleme doldurmaktan kaçının.

5.Haftada 1 - 2 kere tartılın; Çok sık tartılmak sizi kilonuz hakkında yanıltır, uzun süre tartılmamak ise kilonuzdaki artışı gözden kaçırmanıza yol açar. Hep aynı saatlerde olmak üzere, haftada 1 – 2 kere tartılın. Böylece kilonuzdaki değişikliği fark eder ve gerekiyorsa tedbir alırsınız.

6.Acıktığınız zaman bir şeyler yiyin; Öğün aralarında acıkırsanız mutlaka bir şeyler yiyin, aksi takdirde sofraya oturduğunuz çok aç olur ve fazla yersiniz. Rastgele bir şeyler değil sağlıklı atıştırmalıklar yemeniz de önemlidir.


7.Yemeyi fazla kaçırdığınız zamanlarda durumu dengeleyin; Haftanın 1 -2 gününde yağlı, tatlı bir şeyler yemeyi fazla kaçırırsanız durumu düzeltecek şekilde davranın. Bundan sonraki birkaç günde yağlı, şekerli gıdalardan uzak durarak; daha fazla hareket ederek yediğiniz hazır gıdaların kiloya dönüşmesini engelleyebilirsiniz.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN