Zeliha Kürek
zeliha.kurek@grafiket.com.tr

Makyajsız Güzelliğin Püf Noktaları

Cildinizi temizlemeyi ihmal etmeyin!

Makyajsız güzel görünmede ilk adım cilt temizliğine önem vermekten geçer. Sadece makyajsız olacaksanız değil, makyaj yapacaksanız da cildi temizleyerek mutlaka makyaja hazırlamak gerekiyor. Aradığınız şey doğal güzellikse cildinizi düzenli olarak temizleyerek daha taze ve canlı görünmesine sağlamış olursunuz.

Cildinizin ferah ve sağlıklı görünümü için uyuyun

Makyajsızda güzel görünmek isteyen her kadın öncelikle düzenli ve en az 8 saatlik bir uyku uyuması gerekir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü soğuk suyla yıkamanız cildinize ferahlık ve dirilik verir.

Nemlendirici ve temizleyici tonikleri haftada bir kere de olsa mutlaka kullanın

Makyaj olmadan güzel görünebilmek için cildinizin sağlıklı olması gerekir. Bu sebepten haftada en az 1 kez tonik ile temizleyip, krem ile nemlendirin. Özellikle uykudan önce makyajınızı kesinlikle temizlemelisiniz. Makyaj cildinizin nefes almasını engeller leke ve gözeneklerinizin tıkanmasını sağlar.

Saç kesiminizi değiştirin

Müthiş bir saç kesimiyle bambaşka biri gibi gözüken insanlara çokça şahit olmuşsunuzdur. Yüzünüze yakışan ve kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir saç kesimiyle makyajsız da gayet dikkat çekici gözükebilirsiniz.

Kaş ve kirpiklerinizi ihmal etmeyin

Makyazsız güzellik için cildiniz kadar kaş ve kirpiklerinize de özen göstermelisiniz. Kaşlarınız sürekli bakımlı ve yüz şeklinize göre alınmalıdır.

Yüz güzelliğinizi bakımlı saçlarınızla tamamlayın

Bir kadının benliğini yansıtan ve güzelliğini tamamlayan en önemli yeri saçlarıdır. Saçınızın temizliğine dikkat etmeniz ve daima şekil vererek mükemmel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Su cildinizin en önemli besin kaynağıdır

Su içmek cildinizi nemlendirir ve yumuşaklık sağlar. Su içtiğiniz zaman vucudunuz zararlı toksinlerden kurtulur.

Cildinize ve sağlığınıza zarar veren etmenleri hayatınızdan çıkarın

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlık hem cildinize hem sağlığınıza ciddi zararlar verir. Bu sebepten kötü alışkanlıklarınızdan kurtulun. Ayrıca yediğiniz ve içtiğiniz besinlerin kalitesi ve tazeliğine özen göstermelisiniz. Yağlı,şekerli,katkı maddeli yiyecekler yerine cildinizi besleyecek meyve ve lifli gıdalar tüketmelisiniz.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP