Meme Büyütme Artık Çok Güvenli ve Doğal

Meme büyütme operasyonu olan tüm hastalarımın mutluluklarını görünce bu operasyonların başarısı bir kez daha kanıtlanmış oluyor. Hepsinin söylediği ise; keşke daha önce olsaydım!
Meme, kadınlığı simgeleyen en önemli organlardan birisidir. Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü göğüslere sahip olmak ister. Özellikle yaz döneminde bikini ve iç çamaşırı seçiminde bayanların çektiği zorlukları ancak onlar bilir.

Memelerin, vücut hatlarına göre küçük olması, ailesel veya hormonal sebeplerle gelişme geriliği, doğumdan sonra veya kilo verme sonucu küçülmesi, memeden kitle çıkarılması sonucu meme yapısında boşalmalar sonucu ihtiyaç hissedilir.

Meme büyütmek için, birçok bitkisel tabletler, kremler piyasada bulunmaktadır. Bazıları hormon içermektedir, bu nedenle hormon dengenizi bozar, kanser riskinizi de arttırabilir. Kullanıldığı süre içerisinde memede çok az sertlik yapmakta fakat bırakıldığında eski haline geri dönüş olmakta, beden olarak büyüme sağlayamamaktadır.

MEME PROTEZİ

Meme büyütme operasyonu, en yaygın estetik ameliyatlarındandır. Meme proteziyle büyütme tekniği günümüzde kabul edilen, güvenli, en çok uygulanan yöntemdir.
Büyütmenin oranı ve konulacak protezin cinsine; kişinin arzusu, mevcut memenin durumu ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak belirlenir.
Meme protezleri silikondan yapılmış bir kaç milimetre kalınlığında olan bir zar içinde silikon jel veya serum fizyolojik doldurulmuş şekildedir. Protez içine yerleştirilen silikon vücut için zararlı bir madde değildir, vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir. Silikon jel içerikli protezlere dokunulduğunda meme kıvrımına daha yakındır.

Protezler, şekillerine göre genel olarak yuvarlak, anatomik (damla) protezler olarak ayrılır. Kişinin yapısına göre yerleştirilebilecek çok farklı şekillerde protezler vardır. Su damlası protezler memenin doğal şekline daha uyumludur. Son yıllarda pütürlü yüzeyli protezler kullanılmaya başlandı. Bu protezlerin amacı kapsül oluşma ihtimalini azaltmaktı ve bu konuda başarılı olundu. Kişinin meme yapısına göre belirlenecek 250 farklı modelde protezler vardır.

Protezlerin yerleşim yerleri; meme başı çevresi, meme altı kıvrımı, koltuk altı bölgesi ve göbek deliğidir. Meme başından yapılan kesi izi çok iyi iyileşmektedir, kişinin meme başı büyüklüğünün uygun olması gerekmektedir. Meme altı kıvrımından yapıldığında 3- 3,5 cm.lik ince çizgi izi kalabilir, kıvrım yerinde olduğundan kolay fark edilmez. Süt verme oranında değişiklik olmaz. Koltukaltı ve göbek deliği daha çok serum içerikli protezlerin kullanılabildiği tekniklerdir, jelin yumuşaklığı serum içeriklilerde olmamaktadır.

Protezler özel bir problem olmadığı müddetçe uzun yıllar kullanılmaktadır. Hamilelik ve emzirme sırasında çıkarılması gerekmemektedir.

OPERASYON: DUAL PLAN YÖNTEMİ
Cerrahi yöntemde de ciddi değişiklikler olmuştur. Bunun en önemli örneği yeni kullanılmaya başlanan dual plan yani çift düzeyli ameliyatlardır.
Eski yöntemde silikon ya göğüs altına ya da kas altına yerleştirilmekteydi. Meme altına yerleştirilen silikon memeyi iyi bir şekilde kaldırmakta ama zayıf insanlarda dekolte bölgesinde doğal olmayan bir şişlik yapmaktaydı.
Kas altına konulduğunda bu silikon görüntüsü engellenmekte ancak bu sefer göğüsler yeteri kadar kaldırılamamaktaydı. “Dual Plan Yöntemi” alt kısımda meme altında kalıp memeyi yeterince kaldırabilen üst kısımda ise kas altına geçilerek üst dekoltenin tamamen doğal olmasını sağlamak mümkündür.
Operasyon genel anestezi veya sedasyonla yapılır. Operasyon, genellikle bir –bir bucuk saat sürer. Hastamız aynı gün ya da ertesi gün hastaneden ayrılabilir.,

OPERASYON SONRASI

Operasyondan sonra ayağa kalkıp dolaşabilirsinsiniz, birkaç gün süreyle biraz gerginlik hissi duyabilirsiniz. Operasyon sonrası, sporcu sütyeni giydirilir. Bu sütyen 2-4 hafta kullanılmaktadır. Gizli, estetik dikiş uygulandığı için deri yüzeyinde dikiş yoktur. 5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşirler. Memedeki ödemin tamamen inmesi 2-5 hafta alacaktır.
Nadir bir problem kapsül oluşmasıdır. Bu protez etrafında vücudun oluşturduğu bir kılıf ile protezi sıkıştırmasıdır. Bunun oluşması ameliyat sonrası tarif edilen masajların düzenli yapılması ile büyük oranda engellenebilir.

YENİ PROTEZLER İLE İÇ HUZURU: TEMİNAT

İç huzurunuz için yeni protezler üretici tarafından, herhangi bir ürün defekti veya yırtılma ile sonuçlanan kılıf sağlamlığının kaybına bağlı değiştirme gereksiniminde, protezin ücretsiz değiştirilmesi bir yenileme poliçesi ile sigorta altına alınmıştır.

ALTERNATİF AMELİYATSIZ YÖNTEMLER

Dolgu (Macrolane)
Bu yöntem daha çok ameliyattan korkan, protez taktıramayan ve büyük bir göğüsle nasıl görüneceğini merak eden kadınlar tarafından tercih ediliyor. İşlem kısadır ve hastanın günlük aktivitelerinden uzak kalması en aza indirilmiştir.
Bu uygulama, lokal anesteziyle gerçekleşir, uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Kesi yapmadan enjeksiyon yöntemiyle işlem gerçekleşmektedir. Uygulama 15-30 dakika sürmektedir. Ameliyattan korkan, genel anestezi alamayan hastalar için ideal. Sonrasında gerginlik hissi ve hafif ağrı olabilir ama ağrı kesiciler yeterli.

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu işleminde vücuttan alınacak miktar memeye enjeksiyon yapılacak miktara göre değişir. Vücudun fazla yağı olan her bölgesinden alınabilmektedir. Alınan miktar genellikle çok az olduğu için düzensizlik oluşturmamaktadır. İşlem lokal anestezi altında yapılır. Bölgeye bağlı olarak 30-60 dakika sürer. 2 mm. kesiden yağ aspire edilir. Alınan yağ kök hücreleri özel solüsyonlarla ayrılır, dokuya zarar vermeyen künt iğnelerle tabaka tabaka microinjeksiyonla yağ nakli gerçekleştirilir. Ameliyat sonrasında rahatsızlık verecek derecede ağrı şikayeti olmaz. Enjeksiyon bölgesinde hafif şişlik ve kızarıklık oluşabilir. Ödem ve kızarıklık 2-7 gün içinde kaybolur. Kişinin kendi yağ dokusunun kullanıldığı yağ enjeksiyonu yöntemi ve macrolane uygulanımı kısıtlı büyüme sağlayan, tekrarı gereken tekniklerdir.
Meme büyütme teknikleri ile hem daha dolgun ve güzel görünümlü göğüslere ve daha orantılı bir vücut şekline kavuşacaksınız. Yeni teknikler, size bakıldığında memeniz için operasyon geçirdiğiniz anlaşılmayacak kadar, doğal bir görünüm sağlamaktadır. Doğal ve iyi görünümlü göğüslerinizle, tüm güzellikler sizlerle olsun…

 

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP