Benim Olan Bana Gelsin..

Hayatta başımıza gelen iyi kötü ne varsa her şeyi ,düşüncelerimizle şekillendirirmişiz. Bunun içinde bize, Çekim yasası yardım ediyormuş. Hatta Evren, bu çekim yasası üzerine kurulmuş.Aslında biz insanlar bunu çok eski çağlardan beri biliyormuşuz da,ancak günümüzde tam olarak kavrayıp,doğru biçimde kullanarak hayatımızı kolaylaştırır olmuşuz.
Kabul etmek gerekirse dedim,popüler kültürün farkındalık dayatmalarından biri olan ''düşünce gücü'' ,şu ''çekim yasası'' ile birleşince tadından yenmiyor.Öyle ki insan bazen,milli piyango bileti bile almadan büyük ikramiye kazanacağını düşünebiliyor.


O seninki dedi,şuursuz pozitiflikten. Hatta sebebi neymiş,onu da söyledi.Nasıl mı? Tabi ki çocukluğuma inerek...
Ben böyle, ne çektim ,kim bilir daha neler çekeceğim diye ortalıklarda dolanırken , geçenlerde onunla beraber çocukluğuma indik.Sıradan bir günde,yanımda alışveriş poşetleri ,kafenin birinin en rahat koltuğuna kurulmuş oturuyorken hemde.
Elimde bol köpüklü sıcak çikolata dolu bir fincanla,dışarıda henüz başlayan yağmuru seyre dalmıştım ki,içeri girdi.Görseniz ne sevimli şeysin sen diye yanaklarına sarılacağınız bu minyon karakter, psikanaliz de önemli çalışmalar yapan bir psikiyatr.Benimde üniversite yıllarından beri arkadaşım olur kendileri. Psikiyatristler beden diline vakıf olduklarından dillendirmeme mahal bile vermeden..


-Rahatını bozma dedi ve gelip bir güzel yanıma kuruldu.
Onunla her sohbetimiz keyifli geçer.Eğlenceli ve sakin bir kişiliği vardır. Yine ,böyle bir sohbetin içine dalmışken,şimdi konu nereden oralara geldi hiç anımsamıyorum
_Senin çocukluğuna indik mi biz ?diye sordu.
_Böyle birden bire inilebilen bir şey mi ki bu çocukluk ? dedim.Sıcak çikolata içerken mi ineceğiz?diyede espriyle karışık ekledim.
_Neden olmasın,dedi gülümseyerek.Çocuklar sıcak çikolataya bayılır.Hem bu sayede ruhuna da,masaj yapacağız.Hayattaki sihirli kelimelerden biri kesinlikle''masaj''olmalı.Neyin yanına ne koşulda eklenirse eklensin, onu inanılmaz cazip kılıyor çünkü.Sıcak çikolatamdan koca bir yudum alıp,
_Peki,dedim.Ben böyle fazla şekerden kafayı bulmuşken hazır,inelim.Kocaman bir kahkaha ile karşılık verdi bana
_Yalnız,diye ekledim.Şu çocukluk ,indiğimize göre kuyu gibi bir şey olmalı. Aman ha,indikçe boğulmayalım?
_Merak etme,dedi.Ben seni tutarım.
Sıkı tutacağına dair sözümü aldıktan sonra, inip bir bakmaya karar verdim bende ve birlikte çocukluğuma doğru inmeye başladık.Daha yeni başlamıştık ki
_Dur dedi.İlk okuduğum kitap önemliymiş meğer.
_Polyanna sanırım deyince de,
_İşte dedi.Sende gördüğüm şuursuz pozitifliğin asıl sebebi.
_Polyanna mı? Kabul etmek gerekirse kocasına yaptığı leziz yemekler ve ev hanımlığı ile ilham kaynağımdır kendisi.Pozitifliğini almış olduğumu hiç düşünmemiştim doğrusu,dedim.
_Doğru biçimde değil zaten dedi ve ekledi
_Şuursuzca almışsın.


Bu konuyu uzatmayalım bence doktor dedim.Hatta, okuduğum ilk aşk romanının Çalıkuşu olduğunu da kendisinden sakladım.Neme lazım sonra ,sende "Çalıkuşunda ki Feride sendromu" falan var der.İşte o zaman ayıkla pirincin taşını...
Neyse, Allah'tan devam edelim dedi ve biz böyle indikçe iniyoruz.Biraz daha devam edersek ben cenin halimle muhatap olacağım bu sefer.


_Bu kadar yeter,dedim.Maksadımız ne ?
_Bakıyoruz işte dedi.
_Baktık tamam.Hem sıcak çikolatam da bitti ayılmaya başladım ben,dedim.Sen en iyisi bana ,şu çocukluğumu bir özetle.
_Tamam o halde diyerek başladı anlatmaya...
Meğer şuan hayatımızdaki olumlu yada olumsuz her şeyi, çocukluğumuzda yaşadığımız tramva ve mutlulukların neden olduğu düşünceler ile çekmişiz.
_Bütünüyle ,Bir güneş sistemi olduğunu düşün dedi.Sen güneşsin.Hayattaki beklenti ve isteklerin,kurduğun hayaller ne varsa hepsi de,etrafında yörüngeler ile dizilmiş olan gezegenleri oluştursunlar.

Hatta işi biraz daha karmaşıklaştır ve o hayallere dair küçük kazançlarının, o gezegenlerin etrafındaki uydular olduklarını düşün.Tüm olumsuz düşüncelerini de, güneş sisteminin etrafında dönen kuyruklu yıldızlar oluştursun..Bir güneş olarak sen, enerjin ve çekim yasası sayesinde hepsini yörüngende tutup istediğin şekilde ve sırayla onlara hayat verebilirsin.Yine bu yasa sayesinde ,olumsuzluklarına yoğunlaşıp ,etrafında dolanan kuyruklu yıldızları,gezegenlerinle çarpıştırıp,onları tek tek yok edebilirsin..Anlayacağın bir güneş olarak seçim senin.Bizim senin sisteminin oluştuğu zamanlara ,yani çocukluğuna inme nedenimiz , kuyruklu yıldızlarının ve gezegenlerinin neler olduklarını belirlemek ve onları doğru yörüngelere oturtabilmek. dedi gülümseyerek.


Zaten hep gülümsüyor farkında mısınız?

_Doktor bu duyduğum en harika şey şu an dedim.Sıcak çikolatamın son yudumunu da bitirip boş kalan fincanı yukarı kaldırarak ekledim,
-O halde ,çekim yasasının gücü adına, benim olan bana gelsin!
_İşte dedi.Bunların hepsi de, fazla şekerden...
_Bir de Polyanna ,dedim
_Ah evet dedi .Polyanna da işin içinde tabi...


OLCAY MEŞE


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP