Kalıcı Kilo Vermek İçin Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Her yıl yeni bir diyet moda olur, bu ara protein diyetleri gündemde, bir ara zayıflama hapları daha popülerdi, ölümle sonuçlanan haberleri duymuşsunuzdur. Karışımlar, kürler, çaylar, her gün televizyonda çıkan öneriler.. Ne yapacağınız konusunda kafanız karışmış olmalı. Siz yaşamınıza uygun olmayan ve devam edemeyeceğiniz bir yöntemi seçtiğiniz sürece popüler diyet akımının bir parçası olursunuz. 

Kalıcı kilo verebilmek için

YAP
Kendini tanı, kan tahlillerin sağlığın hakkında bilgi verir, hormonların kilo vermene izin veriyor mu, zevklerin neler; ne yer ne içersin tüm gün. Yaşam şekline uymayan diyetler bırakılmaya mahkumdur

YAPMA
Tek yönlü besin diyetleri, protein diyetleri yapma. Protein metabolizmanı hızlandırdığı için kilo verirsin ancak tekrar almak kaçınılmaz. Sen protein diyeti ile zayıflarken böbrekler, sinir sistemi hasar görür. Ürik asit kolesterol yükselir, daha unutkan, daha sinirli olursun. Bağırsakların çalışmaz hale gelir. Tekrar kilo aldığında hasarlar kalıcı olabilir.

YAP
Karar ver. Hayır diyebilmelisin. Yememen gerektiğini düşündüğün yiyecek ikram edildi diye yeme. “hayır teşekkür ederim..” bu kadar basit..

YAP
Yarını planla. Gün içinde bulunacağın yerlere göre yiyeceklerini planlarsan uygulamak daha kolay olur.

YAPMA
Aç kalma. Uzun saatler boyu aç kalmak öğünde miktar kontrolünü zorlaştırır. Sumo güreşçilerinin kilo alabilmek için günde 2 öğün yediğini biliyor musun?

YAP
Neler yediklerini tüm gün yaz. Dengeli besleniyor musun? Et (kırmızı et, tavuk, balık, yumurta), süt grubu, meyve ve sebzeler, tahıllar( ekmek, bulgur, yulaf) gruplarının hepsinden gün içinde tüketmen şart. Kaçamakların neler ve hangi saatlerde yapıyorsun. Kaçamaklar genelde ana öğünde doymadığında veya yanlış yiyeceklerle doyduğunda olur.

YAP
Derin nefes al ve aktiviteni arttır. Oksijeni kullan, kaslarını çalıştır, böylece metabolizman hızlanır

YAPMA
Meyveyi yasaklayan diyetleri yapma.Vitamin, antioksidan, posa deposu olan meyveyi yemezsen tabletlere muhtaç kalırsın unutma.

YAP
Vücudunun asit oranını azalt. Asit oranın vücutta artması kilo sorunu da dahil tüm hastalıklara zemin hazırlar. İdararınızın renginden de takip edebilirsiniz. Açık renkli/renksiz olmalı idrarınız. Alkali ortamı sağlamak için bol su için, limon, sirke, taze sebzeleri bol tüket, şeker tüketme.Alkalisu alarak suyuna karıştırabilirsin.

YAPMA
Market alışverişinde yememen gerektiğini düşündüğün yiyecekleri alma.

YAPMA
Kendine yasaklar koyma. Önemli olan miktar ve sıklık. Bir gün diyet yapmak nasıl zayıflatmıyorsa arada yapılan kaçamaklar bize kilo aldırmaz. Bunların miktarını kontrol etmeyi öğrenmelisin sadece. Her 7000 kcal 1 kilo demektir. Yakamadığında kilo alırsın, harcadığında kilo verirsin. Bu ise bir günde olmaz.

YAP
Tuzu azalt, baharatları arttır. Yemeklerimize tuz eklemek damak tadı alışkanlığı. Masanızda tuzluk yerine baharatlık olsun. kırmızı biber, zerdeçal, zencefil, kimyon, karabiber karıştırırsanız ve yemeklerinize eklerseniz hem yemeğinizin lezzetini arttırırsınız hem de metabolizmanızı hızlandırırsınız.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP