Gelinlik Giymeden Forma Girmeye Ne Dersiniz?

Düğün gelin için yapılmaz mı zaten? Mekan, süslemeler, müzik, ilk dans.. Belirleyici her zaman gelindir. Ve düğünde de tüm gözler gelin üzerindedir. Damatlığın konuşulduğunu duydunuz mu hiç? Hal böyleyken gelinlik ve gelinin saçı, makyajı, takısı aylar önceden seçilir ama en önemlisi aslında gelinliği taşıyacak vücudumuzdur. Gelinlik giymeden forma girmeye ne dersiniz?
Kısa sürede kilo vermeye karşıyım fakat bu özel bir gün. Aylar öncesinde hazırlanmaya, diyet yapmaya başlamadıysanız, düğün dönemi diyeti yapmak çok etkili olur.

1. KURAL : Diyetisyenden yardım alın. Sağlıklı kilo vermek zaman az olsa da ilk kural

2. KURAL: Hemen başlayın. Vakit az, ne kadar fazlalılık giderse o kadar iyi.

3. KURAL: Kilonuzu yağlardan verin. Yağlar her zaman en çok hacim kaplayan ve olduğumuzdan kilolu gösteren dokulardır. Yağ vermek en sağlıklı zayıflama olduğu gibi birkaç kilo yağ verdiğinizde çok daha fazlasını vermiş kadar zayıf görünürsünüz. Bu nedenle kısa zamanınız kalsa da açlık diyetleri yapmayın. Kas kaybı olur, yüzünüz çöker sağlıksız görünürsünüz.

4. KURAL: Yemek yemeyi unutmayın. Düğün hazırlıkları telaşı içinde aç geçirilen saatler arttıkça akşam yemek ağırlaşabilir kilo vermek isterken alabilirsiniz. Ya da açlıktan yine kas verirsiniz.

5. KURAL : Düğün pastanıza kadar tatlı yemeyin. Tatlılar yüksek kaloridedir ve yakmak zordur. Onun yerine yanınızda kuru meyve bulundurun ve hazırlıklar için koşuştururken kolayca tüketin.
 

6. KURAL: Spor yapın. Zaten koşuşturuyorum demeyin. O yorgunluk. Vücudunuzu sıkılaştırmaktan söz ediyorum. Hiçbir şeye vakit bulamıyorsanız sabah ip atlayın. Çok iyi bir kardiyo antrenmanı olur.

7. KURAL: Su İçmeyi unutmayın. Su metabolizmanızı hızlandırır. Dinçlik ve nem verir vücudunuza. Ayrıca konsantrasyonunuzu artırır ki yanlış kararlar almayın organizasyonel seçimlerde.

8. KURAL: Protein tüketimini ihmal etmeyin. Protein kilomuzu yağlardan vermemizde, kas dokumuzu korumada ve metabolizmamızın hızlanmasında önemlidir.

9. KURAL: Ekmek yemeyi ihmal etmeyin. Öğünlerde az miktarda da olsa ekmek yerseniz tatlı ihtiyacı hissetmezsiniz ara öğünlerde.

10. KURAL: Stres yapmayın. Siz her halinizle güzelsiniz. Doğru yöntemle daha ince bir gelin olabilirsiniz..


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP