Haftanın Yeni Müzik Grubu: Zella Day (No. 4)

Memleketi: Pinetop, Arizona/ABD

Sanatçılar: Zella Day (Vokal)

Hakkında: Zella Day insanlar tarafından Lana Del Rey’den hallice diye tanımlanıyor. Bu tanımdan tam olarak ne demek istedikleride çok açık ortada aslında. Zella Day LDR’e kıyasla daha pop’dan ilham almış ve biraz daha neşeli şarkıların altına imza atıyor. Ancak yinede LDR’e benzemesinin sebebi olan o şarkının kökünde yatan o hafif hüzünüde hissettiriyor. Zella, henüz yaşının genç olmasına rağmen blogger’ların yazılarına sık sık konu olmayı başararak blogger’lar tarafından en çok konuşulan sanatçılar arasına adını yazdırdı bile.



Zella Day, Arizona’nın 5000’den daha az nüfuslu küçük bir çiftlik kasabasında yaşadığı için daha çok Folk/Country kızı olarak yetişmiş. Bugünkü şarkılarına bakılınca bu bilgi size yeterince inandırıcı gelmediyse kendisinin küçük yaştan bu yana bir aile işletmesi olan Mor Mor Coffee House’da Dylan, Persley ve Bob Darin’in şarkılarına ses veridiğini söylemekte fayda olacaktır.

Şarkılarında Amerikan müzikğini sanki daha elektronik bir biçimde dinleyicilerine ulaştırırken Zella zaman zaman küçünsenemeyecek derecede kulağa İskandinavyalı gibi de gelebiliyor.

Gerçek: Zella Day aslında İskandinavyalı Lana Del Rey. Ancak tek farkı Arizona doğumlu olup şuanda Los Angeles’da yaşıyor olması.

En büyük ihtimal ile: Büyük bir ses getirecek bir patlama yaratacak

En düşük ihtimal ile: Uykunuzu getirir.

Satın alınması gereken: Albümü Eponymus EP bu yazın sonuna doğru piyasaya sürülecek.

Link: www.zelladay.com


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP