Haftanın Yeni Müzik Grubu: Run River North (No. 3)

Memleket: Los Angeles, ABD

Sanatçılar: Daniel Chae (Keman ve Gitar), John Chong (Bateri), Joe Chun (Bass), Alex Hwang (Vokal, Gitar), Sally Kang (Org), Jennifer Rimm (Keman).

Hakkında:
Run River North’a Koreli Fleet Foxes diyebiliriz, ancak White Winter Hymnals’ı Gangnam style şeklinde söylenmesini bekleyenler büyük bir hayal kırılığı yaşayacaktır. Gerçekten müziklerinde PSY’ye benzeyen en ufak bir korelilik yok.

Fleet Foxes'a benziyorlar dediğimde yanlış anlaşılabilir aslında çünkü Fleet Foxes gitarlarına aşık ve olabildiğince çok kullanmasını seven bir gruptur. Hatta zaman zaman kendi seslerini dahi bastıracak kadar ön plana çıkartırlar gitarlarını. Run River North’da ise gitar yerine kemana çok önem verir. Gruplarında bir değil iki tane eğitimli profesyonel kemanist bulunmakta.

Bazı şarkıları biraz Mumfords and Sons gibi; ve bazılarıda klasik American indie türünde. Yapmış oldukları şarkılar arasında kamp ateşi ambiyansına uyacak şarkılarda var, American pop-rock’ından ilham almış şarkılarda.



22 ağustos’ta Amerika’da bir aylık gibi kısa bir müzik turuna çıkacak olan bu grupa hali hazırda yurt dışından konser teklifleri yağıyor.Kısa zamanda büyük bir başarıya imza atmayı başaran California’lı Koreliler ürettikleri müzikleri ile kendilerini bekleyen muhteşem bir geleceğin temellerini çok sağlam bir şekilde atmayı başarmışlar.

Gerçek:
Koreliler ancak bu o PSY ile alıştığımız Kore Pop’u kesinlikle değil

En büyük ihtimal ile:
Müzikleri ile Band of Horses’ı çok çağrıştıracaklar. 

En düşük ihtimal ile:
Dance like they’re lassoing a horse.

Satın alınması gerekenler:
En yeni single’ları olan Excuses 28 Temmuzda piyasaya çıktı. İlk albümleri 2013’ün Eylül ayında Nettwerk tarafından piyasaya sürülmüştü.

Link:
www.runrivernorth.com
 

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP