Haftanın Yeni Müzik Grubu: Famy (No. 5)

Memleket: Londra/İngiltere

Sanatçılar: Bruce Yates, Arthur Yates, Thomas Edwards, Luca Maria Galbiati.

Hakkında: Eğer Famy’nin müzik stili ve melodi gibi çalan gitarları size hayal meyal Wu Lyf’ı anımsatıyorsa bunun sebebi ikisinin gerçek hayatta yakın arkadaş olması ve bu gizemli ve feshedilmiş Manchester grubu ile müzik turlarına çıkmış olmaları olabilir.

Batı Londra’dan çıkma ve güney Fransa’daki bir okulda tanışan dört genç, Wu Lyf’a çok benzer bir biçimde müzik yapmakta; belkide onların açtığı yolda ilerlemek amacındalar.

Çıkardıkları en son single’ları olan Donkey(Eşek) gerçekten muhteşem, özellikle şarkılarının berbat ismini görmezden gelebilirseniz. Büyük bir ses getirsin diye çıkardığınız yeni single’ınızın adını bir ahır hayvanı koyarsanız o şarkıdan pek hayır beklememeniz gerekir diye düşünüyorum; çünkü hiçbir ahır hayvanı isimli şarkıdan bugüne kadar bir hit olmadı. Bu konuda Confucius’da benimle aynı fikirde.




4. Single’ları olan Eşek’de ‘Famy burada’ diye üzerine basa basa söylemelerinden çıkartabildiğim tek anlam bunun olağanüstü bir macera serüveninin başlangıcı olabileceği ki bu potensiyeli kesinlikle bünyelerinde bulunduruyorlar. Diğer şarkıları olan A Ho A Hand ve Hebrew, Famy’nin daha çok Mumford and Sons’un izinden gidiyormuş izlenimide veriyor. Ancak Hebrew büyük ihtimalle eşliğinde biraz ‘mal gibi’ dans etmenizi gerektirebilir(kusura bakmayın ama bu bir gerçek).

Gerçek: Ateşli ve tutkulu Folk-Rock

En büyük ihtimal ile: Wu Lyf’ı Googlelatır.

En düşük ihtimal ile: Anırtır

Satın alınması gereken: Yeni Single’ları Donkey(Eşek) 10 Mart’ta Transgressie tarafından piyasaya sürüldü.

Link: www.famy.co.uk - www.soundcloud.com/famyboys/

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP