Mayıs Ayı Boyunca Bol Bol “Kadınlardan Konuşuyoruz!”

Etkileyici ve su gibi akıp giden bu oyun, kadınlarımızın yaşadıklarını bir film şeridi gibi geçirdi gözlerimin önünden. Bazen kiloları, bazen çocukları, bazen eşleri, bazen de yaşam savaşı gelir çöker omuzlarına kadınlarımızın. Hiç dertleri bitmez o eli öpülesi varlıkların. Çünkü güç, bedenlerinde değil ruhlarındadır onların ve bu yüzden de hayat hep güçlü ruhlara oynar türlü türlü cilvelerini… 

İşte geçmişten bugüne değişmeyen gerçekleri, farklı bir pencereden yer yer gülümseyerek, yer yer de hüzünlendirerek anlatan “Kadınlardan Konuşalım” oyunu izlenmeye değer bir hikaye barındırıyor.

İlk hikaye “Şişman Kadın”da kilolarıyla başı dertte, başına buyruk kızıyla uğraşmaya çalışan ve tüm bunlarla birlikte bir de yalnızlık yaşayan bir kadının traji komik hikayesi sahnelendiriliyor. Mutlu gibi görünen fakat içten içe, yavaş yavaş yıkılmaya başlayan, hayatın gölgesinde yaşayan bir kadın canlandırılıyor.

İkinci hikaye “Kahraman Kadın"da da bambaşka bir kadın karakteri çıkıyor karşımıza… Diğerine nazaran daha cesur, daha güçlü ve daha acımasız. İki oğlu ve bir kızı olan bu kadın, bir süre önce uyuşturucu ve aidsden iki oğlunu da kaybediyor. Geriye kalan kızının da bu bataklıkta kaybolup gitmemesi için verdiği o eşsiz mücadele yine traji komik bir şekilde yansıyor sahneye...

Anlatmakla bitmeyecek bu oyunu, yorgun bir akşamı keyifli bir hikaye ile taçlandırmak ve biraz da olsa empati kurabilmek için yarın akşam da Fransız Kültür Merkezine giderek izleyebilir ve sizler de bu ay “Kadınlardan Konuşabilir” hayatın yoğun akışına birkaç saatlik güzel bir ara verebilirsiniz.

Benden söylemesi!

Magazinizmir.com'un özel yazısıdır. Tüm hakları saklıdır. Başka yerlerde izinsiz kullanılamaz.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP