Toksinlerden Arının, Sağlığınızı Güçlendirin ve Kendinizi Çok Daha İyi Hissedin!

İstemeden çevremizden ve besinlerden vücudumuza aldığımız toksinler beden sağlığımıza zarar vererek hastalanmamıza sebep oluyor. Sağlığımıza zarar veren bu toksinler karaciğerimizde gerçekleşen detoksikasyon işlemiyle zararsız hale getirilerek bedenimizden uzaklaştırılıyorlar. Detoks işleminin kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için bazı besinlerle bedenimize destek sağlamalıyız.

Sarımsak ve Soğan

İçeriklerindeki sülfür ile karaciğer dostu besinlerdir. Aynı zamanda sarımsak kolesterol yapımını azaltmakta ve kan basıncını düzeltmektedir. Bu faydalarından yararlanmak için çok yüksek miktarlarda olmamak koşuluyla yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Sarımsağın yüksek miktarlarda tüketilmesinin kan sulandırıcı özelliğinin ve bazı ilaçlarla etkileşiminin olabileceği unutulmamalıdır.

Lahana, Brokoli ve Brüksel Lahanası

İçeriklerindeki indol-3-karbinol bileşiği ile karaciğere destek veren besinlerden. Ayrıyeten lahana, brokoli ve brüksel lahanası gibi sebzeler yüksek vitamin içerikleri ile bağışıklığınızı güçlendirir, lifli yapılarıyla uzun süre tok tutar, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak toksinlerin bağırsaktan emilmesini engeller ve emilmeden atılmasını sağlar.

Selenyum ve Çinko

Minerallerinin eksikliğinde toksinlerden arınmak zorlaşıyor. Bu minerallerin en zengin ve kaliteli kaynakları balık ve diğer deniz ürünleri, et, yumurta, süt ve süt ürünleri ile kuruyemişlerdir. Sağlıklı bir birey haftada en az iki kez balık, günde 2 porsiyon süt veya süt ürünleri, günde bir adet yumurta ve günde 100-150 gram kadar yağsız et tüketmelidir. Bu porsiyonların kişi özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır.

 

Baklagiller ve Tam Tahıllar

B kompleks vitaminleri ve diğer fonksiyonel bileşiklerle sağlığımızı güçlendiren besinlerden. Bu grup besinleri tüketirken önemli olan doğru miktarlarda tüketerek hem sağlığımızı güçlendirmek hem de kilo kontrolü sağlayabilmek.

Antioksidant

özellikleri ve karaciğerde işlemler esnasında kullanılan vitamin ve fonksiyonel bileşiklerden dolayı sebze ve meyveler günlük beslenmemizde mutlaka olmalı. Özellikle bu mevsimde mandalina, portakal, kivi ve nar gibi vitamin içeriği yüksek meyveleri ve koyu yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, roka, maydanoz, kuşkonmaz, biber, pancar, turp ve enginar gibi fonksiyonel bileşiklerden zengin sebzeleri evinizden eksik etmemeye çalışın.

Su

toksinlerinden arınmada ilk işlemden son işleme kadar kullanılan en değerli kaynaktır. Malesef havalar soğudukça su içmeyi unutuyoruz. Bedenin çalışması için su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su tüketmeyi unutmamak için yanınızda mutlaka suyunuzu taşıyın, masanızdan su bardağınızı eksik etmeyin.

Sağlığımızı korumak ve geliştirmek amacıyla günlük beslenmemizde doğal besinlerden yararlanmalı ve sağlığımıza zarar veren paketli, işlenmiş, çok tuzlu, çok yağlı besinlerden, aşırı alkol ve tütün tüketiminden uzak durmalı ve hayatımızdan egzersizi eksik etmemeliyiz. Sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, et, balık, kurubaklagiller, tam tahıllar ve kuruyemişler beslenmemizdeki ana besinlerdir. Bu besinleri yeterli ve dengeli şekilde tüketerek sağlığımızı geliştirmeliyiz.
 


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP