İZMİRLİNİN GÖZÜNDEN İZMİR TURİST MEKANLARI

 1-ALSANCAK DOSTLAR FIRINI

İzmir’e gelindiğinde her insanın aklında İzmir’in simgesi haline gelmiş boyoz, İzmir’de boyoz dendi mi bizim aklımızda da Dostlar Fırını vardır. Dostlar Fırını 1983ten beri 10dan fazla çeşidiyle bizlere hizmet vermektedir. Sabah 06.30dan akşam 19.00a kadar hizmet veren mekandan boyozunu ve yumurtanızı alarak güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Benim buradaki favorilerim; sade, patlıcanlı, tahinli ve çikolatalı. Farklı lezzetler arayanlar içinde enginarlı, yeşil mercimekli ve ıspanaklı gibi çeşitlerde bulunmakta. Ayrıca donmuş boyoz satışları olan Dostlar Fırınından boyozunuzu alıp gelemeyenlere de bir hediye götürebilirsiniz.

2- KAHVECİ ÖMER USTA

Her köşesi buram buram tarih kokan Kemeraltı’nın içinde bulunan Kahveci Ömer Usta, Türkiye’de ki en iyi 10 kahveciler arasında geliyor. 2003 yılından beri fincanda kahve pişirerek servislerini yapmaktadır. Ayrıca buraya oturduğunuzda etrafı izleyerek çalgılar çalan insanları dinleyip keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

3-SERKAN-HAMZA MİDYE

Günün her saatinde sıcak sıcak midye bulabileceğiniz Serkan-Hamza kardeşlerden daha iyisini bulamazsınız. Ayrıca gecede gitseniz günlük gelen taze ve sıcak midyelerinde kalite hiç değişmiyor. İnciraltı’nda bulunan Serkan-Hamza’ya hafta sonu giderseniz uzun bir kuyrukla karşılaşabilirsiniz.

4-Kumrucu Şevki

İzmir’e gelmişken kumru yemeden dönmek olmaz. Alsancak’ta ki Kumrucu Şevki en meşhurlarından. Kumrunun birçok çeşidi bulunmakta; Çeşme Yengen, İzmir Yengen, Süper İzmir Yengen ve Süper Çeşme Yengen gibi. Kumruyu kumru yapan esas ekmeğidir o yüzden malzemesini siz gönlünüze göre seçebilirsiniz.

5-Çiçekliköy Pino Restaurant

İzmir’de gününüzü doğayla birleştirebilirsiniz. Manisa yolu üzerinde bulunan Çiçekliköy’de çok fazla kahvaltı yeri bulabilirsiniz. Pino Restaurant Çiçekliköy’ün en iyileri arasında gösteriliyor. Servis hızlı, lezzetler yerinde. Mekanın birde çocuklu aileler için çocuk parkıda mevcut. Pino Restaurant’ın fiyatları size biraz fazla gelirse Çiçekliköy’de uygun gördüğünüz herhangi bir mekanda da kahvaltınızı yapabilirsiniz. Çiçekliköy mekanları akşamları da mangal üzerine hizmet vermekte. Hafta sonu gidecekseniz hangi mekana giderseniz gidin rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

6-Bravo Pastanesi- Reyhan Pastanesi

Bravo ve Reyhan Pastanesi arasında kaldığım için ikisini birlikte yazmak istedim. İzmir’de Bravo Pastanesinin sadece bir tane şubesi bulunmakta fakat Reyhan Pastanesi’nin daha fazla şubesi bulunduğundan sizin için avantajlı olabilir. Bravo Pastanesi’ne yolunuz düşerse eğer şimdiye kadar yediğiniz en iyi dondurmaları yaz-kış bulabilirsiniz. Çeşit olarak çok fazla olduğunuzdan zevkinize uygun bir şey bulabileceğinizden eminim. Öneri olarak; cookies portakal diyebilirim. Seçiminizi Reyhan Pastanesinden yana kullanacak olursanız da Vişneli Sükse, Makadon ve Polovak adındaki tatlılardan denemeden kalkmamalısınız.

7-Nişanyan Evleri

Minik ve şirin Şirince.. Şirince’yi çok severim ama Nişanyan Evleri çok farklı. Şirince’nin en yukarısında bulunan Nişanyan Evlerinde manzaraya karşı şarabınızı yudumlayabilir yada yemeğinizi yiyebilirsiniz. Hiçbir şey yiyip içmeseniz bile gidip ikram edilen mürver şerbetini içip manzarayı görmenizi tavsiye ederim. Ayrıca burası konaklama içinde kullanılabilir.

8-Denizaltı

Bir deniz havası almadan, denize sıfır oturup o huzuru yaşamadan İzmir’in neden bu kadar övüldüğünü anlayamazsınız. Urla’da bulunan Denizaltı denizin kenarında bulunan masalarıyla bir şeyler içmek veya kahvaltı için en güzel yerlerden biri. Eğer hava çok soğuk olursa Denizaltı Port ’ta şöminenin başında da bu keyfi yapabilirsiniz.

9-Bisquitte

Bisquitte, İzmir’in konsept kafelerinden. Dekorasyonunu gerçekten başarılı bulduğum Bisquitte’nin yemeklerini de en az dekorasyonu kadar başarılı buluyorum. Ayrıca sunum olarakta çok başarılı bulduğum bu yerin bisquitte ekmeklerini yemeden buradan ayrılmamanızı öneriyorum.

10-Asansör Cafe-Restaurant

İzmir manzarasına karşı biranızı içtiyseniz eğer huzur içinde ayrılabilirsiniz bu şehirden. Asansör Cafe’yi bir şeyler içmek, Restaurant bölümünü de akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Yukarıya çıkıp yer bulamama gibi bir durumla karşılaşırsanız Asansör’ün aşağısında bulunan kafelerde de güzel bir gün geçirebilirsiniz.

BONUS: ALAVARA

Alavara öyle övüle övüle bitirilemeyecek cinsten bir yer değil aslında. Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nin ara sokağında kalmış İtalyan Restorantı olarak geçmesine rağmen salaş ve öğrencilerin tercih ettiği bir yer. Makarnası tek çeşit olan Alavara’nın tek özelliği fiyatlarının çok ucuz olması. Bunuda buraya bırakıyorum ki bir an İzmir öğrencisi olarak yaşamak isterseniz kendinizi Alavara’da bulabilin.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP