Instagram Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılık bir sanattır. Sanat bazen yetenekle bazen uğraş ile ortaya çıkar. Elinizde olan ekipmanlar ve görüntü ile harika fotoğraflar elde edebilirsiniz. Bazen çok kaliteli bir fotoğraf makinesi ya da enstantanesini ayarlamanız gereken bir çekim yapamazsınız ama elinize sığan o telefonların minicik kamerası ile harikalar yaratabilirsiniz. Yaratıyorsanız ve bunu Instagram’da yapıyorsanız artık siz bir Instagram Fotoğrafçısısınız.

İnternet ile çok samimi bir nesil yetişiyor ki nitekim bizde onlardan biriyiz. Facebook, Twitter gibi bir çok sosyal ağ ile insanlarla etkileşim oranı git gide artıyor. 
İnsanlar artık blog kullanmalarının yanı sıra, her daim yanında taşıdıkları telefonları ile fotoğrafçılar gibi anı yakalamaya ve onlara efektler uygulayarak internet ortamına yaymaya başladı. Bunu sağlayan sosyal ağ ise Instagram oldu.

Instagram aslında 2010 yılında kurulan bir ağ ama Facebook tarafından satın alınınca daha fazla ilgi çekmeye başladı. İlk olarak iPhone ve iPad üzerinde çalışırken 2012 yılında Android işletim sistemi olan telefonlarda da kullanılmaya başladı.

Instagram’da telefonunuzun kamerası ne kadar iyi çekim yapıyorsa değil, siz ona ne kadar iyi efekt verirseniz o kadar güzel fotoğraf elde ediyorsunuz. Yani, elinizde kocaman bir makine olmadan da çok iyi şeyler çıkarabiliyorsunuz. Instagram fotoğrafçılarının da ortaya çıkmasındaki en büyük etkenlerden biri de bu rahatlıktır. Göz zevkiniz ve elinizde kameralı telefonunuz var ise Instagram Fotoğrafçısı olmamanız için sebebiniz yok.

Peki en güzel Instagram Fotoğrafları nasıl ortamlarda ve nelerden çıkıyor? 
Kişisel düşüncem; en güzel fotoğraf ışığın fazla olduğu ortamlardan ve makro çekimlerde ortaya çıkıyor. İstediğiniz her şeyi, istediğiniz şekilde çekebilirsiniz. Marjinal olmak ya da farklılık yaratmak için hiç bir çaba göstermenize gerek yok. Çekeceğiniz bir çay fincanı bile vereceğiniz efektler ile harika bir hale gelecek.

Instagram Fotoğrafçıları derken bütün Instagram kullanıcılarından söz etmiyorum. Özgün olmayan fotoğrafları kendi profillerine ekleyen kullanıcılar bence Instagram fotoğrafçısı olarak adlandırdığımız kesime girmiyor.

Eğer ben de fotoğrafçılık yeteneğimi ortaya çıkarmak istiyorum diyorsanız; Instagram kullanmanız da yeterli oluyor.

  


Haberin Galerisi İçin Tıklayın.

  • PAYLAŞ:
YORUM YAP