Dr. Tufan Özdem, spor yaralanmalarından sonraki iyileşme süreci içinde sporcuda fiziksel ve ruhsal kayıplar görülebildiğine dikkat çekti.
Dr. Özdem, "Gerek ameliyat edilen gerekse ameliyatsız tedavi edilen sporcularda, kişiye özgün, iyi planlanmış ve sporcuya mümkün olduğu kadar aktif bir rol ve sorumluluk veren rehabilitasyon programları, aktif spor yaşamına geçilmesinde önemli bir yer tutar. Yaralanmadan sonra birkaç gün için dahi olsa, sportif etkinliklerden uzak kalan bir sporcuda güç, kuvvet, koordinasyon ve dayanıklılık gibi sportif performansı doğrudan etkileyen kayıpların yanı sıra moral ve psikolojik kayıplar da gelişebilmektedir. Bu nedenle, yaralanmadan sonra mümkün olan en kısa sürede kayıpları karşılayacak egzersiz ve rehabilitasyon programlarının başlatılması gerekir. Kişiye özgün ve iyi planlanmış aktif rehabilitasyon protokolleri, sporcunun sakatlıktan kurtulmasına ve kısa sürede aktif spor yaşamına dönmesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.
Düzenlenecek bir rehabilitasyon programının başlıca amaçları hakkında bilgi veren Egepol Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tufan Özdem, ağrı ve şişliğin önlenmesi, eklem hareket açıklığının giderilmesi kasların yeniden geliştirilmesi dayanıklılığın geliştirilmesi ve özgün becerilerin geliştirilmesi konularının öne çıktığını da sözlerine ekledi.