Yrd. Doç. Dr. Bilgin, "Sinek uçuşması erken fark edilip doktora gidilmesi gerekir. Sinek uçuşması gözdeki yırtıktan kaynaklanıyorsa kısa sürede temizlenip, lazer işlemi uygulanır aksi halde çok ciddi ameliyat gerektiren duruma dönüşebilir. Daha fazla geçikme olursa görme kaybı olur. Bu duruma Retina Dekolmanı yani retina da sinir tabakaların birbirinden ayrılması diyoruz" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Bilgin, özellikle doğuştan oluşabilen gözde zayıf noktalar olduğunu söyledi ardından "Buralarda ani gelişen yırtıklar oluşuyor. Sinir tabakasındaki yırtığı çarşafta oluşan bir yırtığa benzetebiliriz. Yırtıktan arkaya su sızıyor ve çarşaf havaya kalkıyor yani gözün sinir tabakasının kalkmasıyla eş değer diyebiliriz" dedi.
Büyük Bir Tufanın Habercisi
Artık günümüzde şeker hastalarına yaygın olarak rastlıyoruz. Şeker hastalarının 6 ayda bir kontrol yaptırması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bilgin, "Şeker hastalarının gözlerinde uçuşma olduğunda gözün arkasında kanama oluşur ve hastalar rutin olarak 6 ayda bir kontrol yaptırması gerekir. Şeker hastalarında kanamaya bağlı bulanık, buğulu görme uçuşmalar oluşabilir" dedi.
Migren hastalarında ise ışık çakması olabileceğini belirten "Yrd. Dç. Dr. Bilgin, Gözün içerisinde hiçbir şey yoktur olay tamamen beyinde gerçekleşir iki durum arasındaki farkı hasta anlayamaz. O yüzden istisnasız tüm hastaların yırtık açısından damlalı muayene olması lazım" diye konuştu.
Önemli unsurlardan birinin de doğuştan olabilen yırtılmaya müsait ince sinirler olduğunu söyleyen Bilgin, "Sinirler mayın gibidir aynı ne zaman patlayacağı belli olmaz bu sebeple tüm hastaların mutlaka göz bebeklerini genişleterek sinirlerinin arkasına iyice bakılması gerekir yoksa bu bölgeler uçuşmalara neden olabilir" dedi.