HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

İŞ DÜNYASI -- 1 Haziran 2015

Hayalleri Gerçek Oldu

Magazinizmir
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi işbirliğindeki 3. Girişim Kampüsü yine fark yarattı.

Genç Girişimcilik Ödülü’ne maden ocaklarındaki kazaları önleme sistemi geliştiren Murat Dener layık görüldü. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, “Hayalleri gerçekleştrimeye devam edeceğiz” dedi.

Beklenin üzerinde ilgi gören 3. Girişim Kampüsü’ne 157 proje başvurdu. Jürinin değerlendirmesi sonucu ise finalistler dün belli oldu, şampiyon girişimciler törenle ödüllerini aldı. Serbest Muhasebici Mali Müşavirler Odası’nda dün düzenlenen törene LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Jülide Kesken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, KOSGEB Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı, Türkiye Genç İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Musa Turan, eğitmenler, mentorler ve sponsorlar katıldı.

“Yeni Fikirler Güçlü Girişimciler” sloganıyla gerçekleşen 3. Girişim Kampüsü’nü başlattıklarında çok heyacanlandıklarını söyleyen Berkay Eskinazi, “Çünkü öyle fikirler geldi ki bunlar bize umut oldu, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bizim hedefimiz o fikirlerin hayata geçmesini sağlamak, girişimci sayısını artırmak. Bunun için en az girişimcilerimiz kadar gece gündüz çalıştık. Onlardan ayakları üzerinde durmalarını değil koşmalarını istedik. Onlar da hayallerin peşinden koştu, nefessiz kaldıklarında LİYAKAT yanlarında oldu. Şimdi ise tek yürek olduk. Artık birlikte koşup, üretime katılma zamanı” dedi.

Bugün ipi göğüsleyenleri gönülden ve gururla alkışladıklarını söyleyen Eskinazi, “Girişimcilik uzun soluklu bir maratondur. İzmir’in iklimi de maratoncu girişimcilere çok uygun. Çünkü yanlarında Ege Üniversitesi gibi, Bornova Belediyesi gibi destekçileri var. Biz, İzmir’in girişimciliğin merkezi olmasını hedefliyoruz. Yola bunun için çıktık, bu yolda toplumun tüm kesimin de kenetlenmesini istiyoruz” diye konuştu. Girişimciliğin ekonominin bel kemiği olduğuna dikkat çeken Berkay Eskinazi, “Her şeyi bir kenara bırakın.Bugün temellerini attığınız fikirleriniz, yarın daha güzel bir hayatın kapılarını açacak.Hepimizin istediği çok daha iyi bir geleceğin altın anahtarı artık girişimcilerin elinde, sakın girişimcilikten vazgeçmeyin, asla pes etmeyin. Bizde hayalleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Kesken ise ilk girişim kampüsü düzenlendiğinde “Aslında bunun kendisi girişimcilik” öngörüsünde bulunduğunu ve gelinen noktanın bu öngörüyü halkı kıldığını belirtti. Bu yıl ilk kez yaşamlarının ikinci baharında ikinci kariyerlerine başlamak isteyenlere yönelik bir platform da oluşturduklarını söyleyen Kesken, “Gördük ki kariyerlerine ikinci kez başlamak isteyenler ‘Bizde daha çok iş var’ mesajını net olarak verdi” dedi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da projelerde en çok katılımcılığa önem verdiklerine dikkat çekti. Atila, “En önemli hedefimiz halka hizmet ve dolayısıyla katılımcılık ilkesini artırdığımız sürece birlikte yönetime katkı koyabiliriz. Ortak akılla kentimizi yönetmek istiyoruz. Tüm paydaşlarımızı yıldız olarak görüyor ve yıldızlarımızın çoğalmasını diliyoruz. Hayallerimiz ve hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Şampiyon Girişimciler

3. Girişim Kampüsü’ne bu yıl diğerlerinden farklı gerçekleşti. Bu yıl genç girişimcinin yanında sosyal girişimci ve ikinci bahar girişimcileri olarak 3 ayrı ketagoride ödül verildi. Genç Girişimci Kategorisi’nde birinciliğe maden ocaklarında meydana gelen kazaları önlemeye yönelik “Kablosuz sensör ağlar” tabanlı sistemi geliştiren Murat Dener layık görüldü. Toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Sosyal Girişimci ödülünü ise “Gördüğünü Anlat” projesiyle Çisem Ertem ve Seçkin Özdemir birlikte aldı. 36 yaş ve üzerindeki girişimcilerin projelerin değerlendirildiği İkinci Bahar kategorisinde ise Bebek Atölyesi projesiyle Banu Kurt ödül aldı.

Fikirlerini Paylaştılar

Kars Kazevi Kurucusu Nuran Özyılmaz, Ohannes Berger kurucusu Mehmet Ali Yazıcıoğlu,Pikotek Ar-Ge İnovasyon Enerji’nin kurucusu Tolga Bozdağ’ın katılımıyla “Yeni Fikirler Güçlü Girişimciler” konulu panel gerçekleştirildi.

Hayata Geçen Projeler

Yaratıcı fikirlerin hayata geçirebileceği bir platform olan Girişim Kampüsü’nde bugüne kadar 300 kişi fikir, pazarlama, finansman, nakit bütçelemesi, hukuk, fikri ve sınai haklar alanlarında eğitim aldı. 60 saat süren eğitimleri başarıyla tamamlayanlar ise mentörler eşliğinde finalde projeleriyle yarıştı, sıradışı markalar ortaya çıktı. Hayata geçen projeler arasında Gürkan-Dilek Gediz kardeşlerin artık bir gıda zinciri olan Hamsi Finger markası, Lütfi Mutlu’nun beyin dalgalarıyla kontrol edilen tekerlekli sandelyesi, Caner Bağlan’ın atık malzemelerden geri dönüşümle oluştruduğu sıva malzemesi dikkat çekti.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN