HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 10 Nisan 2019

Yunanistan Milli Günü İzmir'de Kutlandı

Magazinizmir
Yunanistan Ulusal Günü İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou ev sahipliğinde İzmir Hilton otelde düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

Resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, fahri konsoloslar ile iş dünyası ve yaşamlarını İzmir'de sürdüren Yunanlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Gecede konuklara hitap eden Başkonsolos Papoulia, Yunan Ulusal Gününde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu görevine başladığından bu yana 3 yılda ticaret, taşımalık, turizm ve kültürde ikili ilişkileri teşvik etme yönündeki ortak arzusunu paylaştığını belirten Argyro Papoulia, "Bir çoğunuzla birlikte iki ülke ve iki halk arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için birçok girişim başlattık. Bütün girişimlerimizin başlangıç noktası barışı ve işbirliği yoluyla onları birbirine bağlayan komşu halkların daha da yüksek hedeflere ulaşabileceği inancıdır. İki yıl önce bu günde, burada o zamana kadar beni etkileyen en büyük şeylerden bahsetmiştim. O da gezegenin bu güzel köşesinde Yunanlılar ve Türkler arasında İzmir -Sakız, Ayvalık- Midilli, Kuşadası - Samos, Bodrum- Kos, Marmaris - Rodos, Kaş- Meis sakinleri arasında gelişen dostluktur" dedi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN