HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 18 Temmuz 2019

YİNE İZMİR VE YİNE BİR İLK BEŞ BİN KOLEKSİYON MALZEMESİ İLE MEKAN AÇTI

Magazinizmir
DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ DAHA YOK!

 Bir çok ilkin yaşandığı İzmir’de bu kez İzmirli iş insanı Selim Kaptan ve Cenk Delen dünyada bir örneği daha bulunmayan bir mekanı İzmir’e kazandırdı. Kaptan’ın 10 yılı aşkın bir süredir onlarca ülkeyi gezerek oluşturduğu ve 1940’lı ve 50’li yıllara ait orijinal 5 bin vintage ürün Buca’da Hungry Pub’ta farklı bir boyut kazandı.

ZAMAN YOLCULUĞU GİBİ

Hungry Dog Pub’ın ortağı Cenk delen mekana gelen misafirlerinin , 1940’lı ve 50’li yıllara yolculuk yaptıklarını belirtirken, her şeyin yeme içme olmadığını ve büyük bir kültür mirasını İzmir ve Türkiye’ye kazandırdıklarını ifade etti. Orijinal vintage ürünlerle dekore edilen ve yeme içme kültürüne bambaşka bir bakış açısı getirdiklerini belirten Cenk Delen, “Burada hem üniversite öğrencileri çalışıyor hem de üniversiteliler başta olmak üzere tüm yaş gruplarını ağırlıyoruz. İsteyen kütüphane bölümünde kitap okuyup bir şeyler yudumluyor isteyen yemek yiyor. İsteyen müze gibi gezip zaman yolculuğuna çıkıyor” diye konuştu.

PRENS CHARLES VE LADY DİANA İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN MEŞRUBAT BİLE VAR


Amerikada yol kenarında bulunan müzik kutularından, emaye tabelalara, 1950’li yıllara ait bisikletlerden , itfaiye telefonlarına, daktilolardan, radyolara kadar çok özel koleksiyon ürünlerinin bulunduğu Hungry Dog Pub’da ayrıca askeri motosiklette mekandaki orijinal ürünler arasındaki yerini almış durumda. İngiltere Prensi Charles ve Lady Diana’nın düğünü için 1981 yılında özel olarak üretilen ve kapağı açılmayan meşrubattan, yine 60-70 yıllık çiklet kutularına kadar 5 bin orijinal ürünün bulunduğu Hungry Dog Pub 1 dönüm arazide zaman yolculuğu ile lezzeti birlikte sunuyor.


BİR ÖRNEĞİ DAHA YOK


Cenk Delen bu kadar kapsamlı orijinal koleksiyonun bu konseptte ki bir mekanda dünyanın başka bir yerinde olmadığını vurgularken, “ Selim Kaptan dünyanın dört bir yanına giderek bu koleksiyonu oluşturdu. Birlikte çok yere de gittik. İnanın dokunup incelemeyi satın aldığımız yerlerde bir şeridin arkasından bu ürünlere bakabiliyoruz. Selim Kaptan işte bu hazine İzmirlilerle buluşsun istedi. Ticari bir kaygı olmadan İzmir ve Türkiye’ye bu mirası aktardı. Yani bu ürünlerin bu konseptte korunmadan sergilenmesi başka bir yerde imkansız” dedi.


SÜRPRİZLERİMİZ VAR


Koleksiyonların mekanda sergilenenlerden çok daha fazla olduğunu belirten Cenk Delen, “Herkes beklesin sürprizlerimiz devam edecek. Hungry Dog Pub ile lezzet ve zaman yolculuğu devam edecek ve bu güzel parçalar çok daha fazla kişiyle buluşacak” diye konuştu.

FACEBOOK İLE BAĞLAN