HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 20 Nisan 2018

''Yeryüzü Sanat Yürüyüşü'' Urla'da Başladı

Magazinizmir
Eserlerinde insanlık tarihi içinde doğa, kutsallık ve sanat arasındaki ilişkiyi sorgulayan Serap Başol'un, "Yeryüzü Sanat Yolculuğu" eserlerinden ünlü modacı Zeynep Tunuslu tarafından oluşturulan eşarp koleksiyonu Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına satışa sunuldu.

Orta Asya içlerinden başlayıp Tibet, Mısır ve Anadolu üzerinden Avrupa’ya uzanan bir sanat yolculuğunu resmeden Serap Başol, çizimler, boyalı resimler, simgeler ve semboller aracılığı ile aktardığı hikayesinden oluşan “EARTH WALK” sergisi sanatseverlerle buluştu. Yeryüzü içine ustaca gizlenmiş sanatın keşif yürüyüşüne çıkacak olan sanatseverler, Saymalıtaş kaya çizimlerinden Altamira mağara resimlerine uzanan yolculukta “Güneş Kafalar”a, “Kozmik Kişiler”e, “Neşeli Törenler”e eşlik ediyor. Sanatın dünyanın içinde saklı olduğunu dile getiren Serap Başol, “Dünyada resimlerin ilk ortaya çıktığı coğrafyaları uzun bir süre boyunca gezerek ilk insanların yaptıkları resimlerin izini sürdüm. Atlarımızın yaptıkları resimleri benim zihnimde uyandırdığı halleriyle yeniden tuvale yansıttım. Eserlerin ortaya çıkması yaklaşık 2,5 yıl sürdü. Tüm koleksiyonum ilk defa İzmir'de sergileniyor” dedi.

2018 yılına Bedri Rahmi'nin Kalamış Yazmaları ve Zeytinli Masallar sergileriyle hızlı bir giriş yaptıklarını ifade eden Atolye Kırmızı'nın sahibi Arzu Pakdemir, ise Urlalıların Kırmızı'yı çok benimsediğini, her sergilerinin yoğun ilgiyle karşılaştığını ve Ekim ayına kadar programlarının dolu olduğunu söyledi. Sanatın birleştirici duygularını tatmak adına izleyicilerin de interaktif olarak katılıp kendi izlerini bırakacakları sergi, 7 Mayıs 2018 tarihine kadar Urla Kuşçular Köyü’nde bulunan Kırmızı Sanat Galerisi’nde görülebilecek.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN