HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 18 Ocak 2019

Sömestr Tatilini Verimli Geçirmenin İpuçları

Magazinizmir
İzmir Özel Çamlaraltı Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Banu Mestanoğlu, ilk yarıyılı bitirerek sömestr tatiline girecek öğrencilerin bu zamanı verimli kullanmaları gerektiğini söyledi.

Tatilin öğrencilerin gelişimi için iyi bir fırsat olduğunu belirten Mestanoğlu, rehber öğretmenlerin önerisine göre yarıyıl tatilini verimli geçirmek için öğrencilerin mutlaka bir tatil programı hazırlamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Tatilin yalnızca dinlenmek anlamına gelmediğini ifade eden Banu Mestanoğlu, "Birçok öğrenci bu fırsatı, tatil boyunca derslerden uzak durarak bilgisayar veya televizyon başında geç saatlere kadar vakit geçirerek harcıyor. Halbuki böyle bir tatil anlayışı öğrenciyi dinlenmekten çok yorar.Tatil boyunca tembelliğe alışan bünye okul açıldığında eski düzenine dönebilmek için zorlanacağı gibi uzun bir süre kendini toparlayamaz. Öğrencinin kendisi için hazırlacağı programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi kendini eksik bulduğu konuların tekrarı için de zaman olmalıdır" dedi.

Hem Beyni Hem de Vücudu Dinlendirmek Gerek

Tatilde ders tekrarının yanısıra, sosyalleşmeye de yer verilmesi gerektiğini hatırlatan Banu Mestanoğlu, tatilde hem fiziksel hem de zihinsel olarak yenilenmenin ders başarısını olumlu etkilediğini kaydetti.

Mestanoğlu şöyle devam etti: "İlk dönemin yorgunluğunun atılması, bedenin ve zihnin bir nebze olsun dinlenmesi ve rahatlaması da gerekir. Bundan dolayı tatil programına zevk alınacak bir takım aktiviteleri de eklemek önemlidir. Bu aktiviteler sevilen televizyon programlarının izlenmesi, arkadaşlarla bir araya gelip ortak bir takım aktiviteler yapılması, yakınların ziyareti, hobilere daha çok zaman ayrılması şeklinde olabilir. Bunların yanısıra sinema tiyatro gibi aktivitelere katılmak ve sportif faaliyetler de önemli motivasyon araçlarıdır. Tatilde öğrencinin sağlığına dikkat etmesi de oldukça önemlidir. Tatil boyunca alınan besinlere dikkat etmek, özellikle kış aylarına denk gelen yarıyıl tatilinde mevsim şartlarına göre giyinmek, öğünleri düzenli ve zamanında yemek, kalkış ve yatış saatlerinin düzenli olmasına çalışmak ve riskli aktivitelerden sakınmak sağlık için oldukça önemlidir" dedi.


 

FACEBOOK İLE BAĞLAN