HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 15 Şubat 2018

Sevgiller Günü özel: Zalim Claudius

Magazinizmir
Aziz Valentine’nin öyküsünü mü dinlemek istiyorsunuz? Asla!... Sevgililer Günü’nü Valentine’nin mi başımıza sardığını düşünüyorsunuz?... Yanılıyorsunuz.

Üçüncü yüzyılda Roma tahtında "İmparator II. Claudius" vardı ve bu nev-i şahsına münhasır kişi, tabiri caiz ise savaş delisiydi. Aklı fikri savaşmaktı. Böyle olunca, evlenmeyi yasakladı. Evliliği yasaklayacak ne vardı sanki?... Bak işte her sene sevgililer günü ile ilgili yaz dur. Sevgililer günü yine kadınlara yaradı.

(Dolaylı olarak Beylere de) Beyler, kabul ederseniz yine size önerilerim olacak. Tabii ki yemek, müzik ve mey size eşlik edecek. Evkafta Memur Piyale Beyefendi ile, falanca mektepte muallimlik eden Ethem Efendi'nin kızı Piraye'nin aşkı mı bu? İki ayda bir mektup yaz, iş tamam. Şimdi, ya şimdi? Oyunun kuralları değişti Beyler; kadınlar artık öyle kolay kül yutmuyor. Yani sözün özü, gözünü boyayacağınız kadın 2000'lerin kadınıysa, 2000'li yılların "Amazon"ları erkeğin ağına düşsün.

Asırlardır aşkın ve sevginin yanında mutlaka azık (yemek) ve mey (içki) eşlik etmiştir. Kan kırmızı şarap, güzel meyveler ve yiyeceklerler, sevgiliye sunulduğunda değmeyin zevke ,sefaya…

"Deliye hergün bayram" diyenlerdenseniz, zaten yılbaşı, çağ başı, dağ başı, o günü, bu günü, şu günü fark etmez. Erkek kadınıi kadın erkeği her daim ham yapar. Kırmızı gül ve ve muhteşem yemek eşliğinde mutlaka "Sevgililer Günü" yaşayacağım diyorsanız Şubat ayının ilk ve ikinci haftası her yerde bu mesele ile ilgili birçok şey okuyacak ve fikir alacaksınız. Benim size verecek fikrim de var ama; en çok da güne uygun yemeklerim var. Gelin siz beni dinleyin ve bugün sevgilinizi, eşinizi, hayat arkadaşınızı dışarı çıkartmayın. Evinize davet edin ve "eskiden Sevgililer Günü mü vardı?" gibi laflar edip sevgilinize önce dumur hapı yutturun. Sonra da hazırladığınız şahane masada, sevgi karıştırdığınız muhteşem yemeklerinizi ve sevginizi malum şahsa sunun. Ama illaki sevdiğini bir yerlere götürmek gibi bir kasıntınız varsa klasik, bildik herkesin gittiği restoranlardan uzak durun.

 

Sevgililer Günü bu sene Çarşambaya denk geldi. Bu harika… Birçok kadın için yemek, doğduğu günden beri fokurdayan tencerelerin ve birçok baharatın arasında olmak mecburiyetidir. (Hoş benim için yemek hayat demek ama…) Siz siz olun, bu aşk gününde yemeğe götüreceğiniz Amazon'a çok özel hissettirin. Mönü içinde gül yapraklı yemekler ve nefis tatlılar seçin. Mümkünse şehirden uzakta, bir kır ya da deniz kenarında mütevazı bir restoranın loş ortamında Amazon'u mest edin. Sonra da… Nasıl ama? Hep romantizm bekliyordunuz değil mi? O da ne?

Ne demiş Henny Youngman; "Aşkı satın alamzasınız fakat; ona yüklü bir miktar ödersiniz" Satın almak mı? Yüklü miktar mı? Size kalmış. Sizi düşünen, sizi başkalarına anlatmayı seven, aşkı seven, şarabı seven, çikolatayı seven, kebap tezgahında siz kebap hüpletirken sizi seyretmeyi seven, bir hatununuz varsa "Sevgililer Gününüz kutlu olsun!"

ERKEKLER DE YAPABİLİR

Gül Pilav

►1 su bardağı pirinç
►1 su bardağı beyaz şarap
►1 çorba kaşığı tereyağı
►1 su bardağı et ya da tavuk suyu
►1 su bardağı pirinç
►Tuz
►1 adet yıkanmış ayıklanmış gül yaprakları

Yapılışı

Tencerede yağı eritin. Pirinci ekleyip karıştırın. Ateşi kısıp, şarabı ekleyip çektirin. Et suyu ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatmadan 3-4 dk. önce gül yapraklarını ekleyip karıştırın. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Aşk Salatası

►1 adet avokado
►1 su bardağı haşlanmış karides
►1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
►1 çorba kaşığı yoğurt
►1 çorba kaşığı mayonez
►1 tatlı kaşığı ketçap
►1 adet limon suyu
►1 yemek kaşığı zeytinyağı
►Karabiber
►Tuz
►Dereotu

Yapılışı

Avokadoyu boyuna ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın. Kabuklarını atmayın. Bir bıçak yardımıyla avokadoya kareler çizin. Kabuğu ters çevirin. Kareleri bıçak yardımıyla bir kaseye çıkartın. Karides ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırıp, pembe bir sos hazırlayın. Avokado ve karidesleri bir kaba alın. İçerisine sosu karıştırın. Avokadonun kabuğunun içerisine karışımı doldurun. Dövülmüş ceviz ve dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN