HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 8 Mart 2018

Pergamon Lions'da Gündem: "Kadınlar Günü"

Magazinizmir
Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı, Pergamon Lions Kulübü Mart ayı 1’inci Genel Toplantısı’nı DoubleTree Hilton Hotel’de gerçekleştirdi.

Toplantıya konuk konuşmacı olarak Kadınlar Günü’ne özel olarak İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı katıldı. "Ticaret ve Kadın" konulu konuşma yapan Nardalı, kadınların toplumda ve iş hayatındaki yerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kadının toplumdaki saygınlığına dikkat çeken PergamonLions Kulübü Başkanı ve İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konsey üyesi Lion Dilek Soylu, toplumları kalkındıran kadınların önemine dikkat çekerek son dönemde artan kadına yönelik şiddetin yasalarla engellenmesi gerektiğini söyledi.

"Kadınlar Toplumun Kalkınma Meyveleridir"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dilek Soylu, kadının sosyal yaşamda etkinliğini arttırması gerektiğini vurgulayarak, ticari hayatta da başarıyı yakalamada kadınların önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Günümüzde birçok güçlü holdinglerin başında kadınların olduğunun altını çizen Dilek Soylu, “Kadınlar toplumun kalkınma meyveleridir. Kadınların saygın olduğu, değer gördüğü toplumlar gelişmeye sürekli açıktır. Bu sebeple kadınların toplumdaki etkinliğini arttırması ülkenin gelişmesinde önemli rol oynar” dedi.

Kadına Şiddete Çözüm: "Eğitim"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında da açıklama yapan Dilek Soylu son dönemde artan kadına yönelik şiddet olaylarını da hatırlatarak, “Ülkemizde artan kadına yönelik şiddetin son bulması devlet politikalarının bu yönde değişimler göstermesi ile gerçekleşebilir. Bunun başında eğitim yer almaktadır. Çocuklarımıza gelişimlerinden bu yana kadının toplumdaki yerini ve saygınlığını benimsetirsek ilerleyen süreçte kadına şiddetin azalması muhtemeldir” dedi.

"Kadınlarımızın Elini Güçlendirdik"

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı ise ticaret hayatında konsey olarak "81 İlde 81 Topuk" projesini hayata geçirdiklerini söyleyerek kadınların ticari alanda güçlü bir network oluşturmasına katkı sağladıklarını ifade etti. Projeyi sadece Türkiye ile sınırlı bırakmayıp ülke sınırlarının dışına da taşıdıklarını belirten Nardalı, "Bu proje ile Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar gittik. Her yer bizim vatanımız. Kadınlarımız ülkemizin her karışında varlıklarını gururlu bir şekilde yürütüyor" dedi.

Toplantının sonunda katılımlarından ötürü Asuman Nardalı’ya teşekkürlerini sunan Dilek Soylu, Nardalı’ya çiçek ve PergamonLions Kulübü bayrağını hediye etti. "Her Ses Bir Nefes" sosyal sorumluluk projesiyle sahne alan dünyaca ünlü piyanist AleksandrMekaev ile kemancı Peter Mekaev ve piyanist Duru Ulutaş katılımcılara birer mini konser verdi.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN