HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 23 Haziran 2017

Okyay, "Yemek Çekleri Sorunumuza Rekabet Kurumu Dur Diyecek"

Magazinizmir
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan Adayı Alpay Okyay, yemek kartları firmaları hakkında Rekabet Kurumu’nun aldığı soruşturma kararının yerinde olduğunu söyledi.

Bu konuda TÜRES ( Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği ) Başkanı Ramazan Bingöl'ün büyük bir mücadele başlattığını ve nihayet bu haksız kazanca dur deneceğine inandığını belirten Okyay "Türkiye'de uygulanan yüzde 10-12 komisyon bedeli Avrupa’nın çok üzerinde. Avrupa'daki komisyon bedelleri yüzde 4-5 oranında. Yıllardır bu oranların Avrupa standartları gibi olması gerektiğini söyledik. Nihayet TÜRES Başkanı böyle bir mücadele başlattı, esnaf destekledi, bizler hem basın yoluyla hem dilekçelerimizle destek olduk. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis üyesi Cüneyt Altınkapı ve Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Kamil Güleç ile Konu ile ilgili çözüm çalışmaları yaptık. İnşallah güzel sonuçlar alınacaktır" dedi.

İhaleleri Paylaşmak, Rakiplerin Faaliyetleri Zorlaştırmak…

Rekabet Kurumu, şirketlere ihalelerde danışıklı hareket etmek, ihaleleri ve müşterileri paylaşmak, satış şartlarını birlikte belirlemek ve rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırmak gerekçesiyle soruşturma başlattı.

"Keşke Gusto Kart Projesi Yerine Mücadele Edilseydi"

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan Adayı Okyay, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice’nin Gusto Kart uygulamasını da eleştirerek, "Yenice’nin Gusto kart projesi vardı, 2016 yazında piyasaya çıkacaktı. Bu projeyi de yapamadı. Hem bu Gusto Kart’ın tanıtımı için yapılan masraflar nedeniyle paramızdan olduk hem de çok zaman kaybettik. Zaten doğrusuda lokantacı esnafının başkanı olarak yeni bir kart çıkarmak değil, bu haksız rekabet yaratan oran ve tekelci uygulamaların kaldırılması yönünde enerji sarf etmekti. Keşke TÜRES başkanının yaptığını ilk önce Aykut bey yapsaydı, bu işe öncülük etseydi ya da destek verseydi. Neyse ki Rekabet Kurumu doğru yolu herkese gösterdi. İnşallah bu sıkıntımızın bitmesi ile ilgili güzel sonuçlar alacağız" diye konuştu.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN