HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 11 Ocak 2018

Objektifin Arkasındaki Güçlü Kadınlar

Magazinizmir
Popüler kültür tarihinin birçok unutulmaz fotoğrafının ardında onun imzası var. Annie Leibovitz’in 50 yıllık kariyerinin son 10 yılına ait fotoğraflar şimdi bir kitapta toplanıyor.

1970’lerden bu yana objektifinin karşısına kimler geçmedi ki… 50 yıla yakın bir süredir ikonik fotoğraf karelerine imza atan Annie Leibovitz, kendine has dokunuşunu kattığı her fotoğrafında, çektiği o kişinin daha önce görmediğimiz bir tarafını yansıtmayı başarıyor.

Leibovitz’in fotoğrafları sayısız defa Vogue, Rolling Stones, Vanity Fair gibi dergilerin kapaklarında yer aldı, Beyaz Saray’da da çekim yaptı hapishanelerde de. Pirelli takvimi için çekim yapan ilk kadın fotoğrafçı oldu.

Leibovitz’in efsaneleşmiş fotoğrafları arasında John Lennon’un cinayete kurban gittiği gün Yoko Ono’yla birlikte verdiği o unutulmaz pozu, Demi Moore’un hamileyken Vanity Fair kapağı için verdiği pozu, Kim Kardashian’ın Kanye West ve bebeğiyle verdiği pozu ve daha bir çoğunu sayabiliriz.

Çağımızın en sembolik fotoğrafçılarından Annie Leibovitz’in 2005 ile 2016 arasında çektiği en önemli fotoğraflar Portraits isimli tek bir kitapta toplandı. Yüz elli fotoğraftan oluşan kitap, daha önce de sanatçının 1970-1990 ve 1990-2005 yılları arasındaki fotoğraflarını bir araya getiren yayınevi Phaidon tarafından yayınlandı.

Kitapta hem renkli, hem siyah beyaz, hatta bazısı daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar bulunuyor. Rihanna, David Beckham, Cate Blanchett gibi son on yıllık dönemin en çok konuşulan isimleri, Leibovitz’in yarattığı derin kişisellik hissi içinde, hem muhtemeşm fotoğraflara konu oluyor hem de bu dönemin bir kültürel kroniğini çıkarıyor. Bu yönüyle de fotoğraf sanatına meraklı olanların dışında popüler kültürle ilgilenenlerin de tercih edeceği bir arşiv gibi adeta…

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN