HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 9 Nisan 2019

KIWANİS KULÜBÜNDEN ÇOÇUKLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK “KİWANİS SOHBETLERİ”

Magazinizmir
İzmir Kiwanis Derneği tarafından 20 Nisan 2019 tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezinde düzenlenecek olan Kiwanis sohbetleri kendi konularında uzman 10 değerli konuşmacının katılacağı özel bir etkinlik olarak planlanmaktadır.

En önemli özelliği çocuklar için çalışan bir hizmet kuruluşu olan Kiwanis, Kiwanis Sohbetleri Etkinliği ile elde ettiği geliri Türgök Görme Özürlüler Kütüphanesinde ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklara kitap basılmasında kullanılacaktır.

Güzel bir geleceğin ancak eğitimli bireyler yetişmesi ile mümkün olacağını ve toplumda dezavantajlı kesimlere destek olunması gerektiği vurgulayan Kiwanis Yöneticileri böylesine anlamlı bir etkinliği hayata geçirmenin gururunu yaşıyorlar.

20 Nisan 2019’da İsmet İnönü Sanat Merkezinde gerçekleşecek olan Kiwanis Sohbetlerinde Konsept Başlığı “İlk Adımlar” olarak belirlenmiştir. Kendi dalında uzman 10 Konuşmacı 20’şer dakikalık konuşmaları ile dinleyicilere keyifli ve katma değerli anlar geçirmeyi hedeflemektedir. Etkinlik kapsamında oluşan gelir “Görmeyen kişilerin Türkçe okuryazarlık oranını arttırmak, eğitim ve kültürlerine katkıda bulabilmek ve yaşam kalitelerini yükseltme amacı ile kurulan Türgök’ün Görme örme Özürlüler kütüphanesine, çocuk ve gençlerin istifadesi için aktarılacaktır.

Ali Denizci, Aylin Nazlıaka, Atılgan Gümüş, Ayşe Tükürükçü, Dilek Livaneli, Emin Çapa, İdil Kohen, Kutay Ürkmen, Mümin Sekman ve Ayşe Şule Bilgiç’in konuşmacı olarak katılacağı bu anlamlı etkinlikte her bir konuşmacı değerli düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşacaktır.

KATILIM ÜCRETİ 100 TL Olan Kiwanis Sohbetlerinin biletlerini 0(531)582 52 93 telefonu arayarak alabilirsiniz.

KİWANİS NEDİR?

21 Ocak 1915’de Detroit’de kurulmuş, şu an 80’i aşkın ülkede 550.000 gönüllünün her yıl ortalama 18 milyon saat çalışarak 150.000 proje yaptığı Uluslararası Gönüllü bir hizmet kuruluşudur. En önemli özelliği ise çocuklar için çalışan bir hizmet kuruluşu olmasıdır.
Yaşadıkları toplumu daha iyi yaşanabilir bir duruma getirebilmek için şahsen katkıda bulunmak isteyen bireylerden oluşur. Bireylerin tek tek yapamayacakları şeylere ulaşmak için birlikte çalışmak esastır. Kulüp projelerini yerel ihtiyaçlar belirler. 

İzmir Kiwanis Kulübü Türkiye’deki 2 Kiwanis kulübünden biridir. 2018 Yılı başlarında toplumsal fayda yaratmayı arzulayan, iş insanları ve akademisyenlerden oluşan 30 arkadaşın bir araya gelmesiyle kurulmuştur.
Kulübün Kurucu Başkanı, 20 Yılı aşkın süredir sivil toplum faaliyetlerinde deneyimi olan, pek çok STK’de idari görevler gerçekleştirmiş olan Mali Müşavir – Yönetim Danışmanı Ozan Uslu’dur.
Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri;
Prof Dr. Bekir Ergür ( Tıp Hekimi)
Prof Dr. İpek Tokem ( Tıp Hekimi)
Kerim Gümrükçüler ( Makine Mühendisi)
Pınar Aksoy ( Öğretim Görevlisi – Tekstilci )

FACEBOOK İLE BAĞLAN