HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 8 Kasım 2017

İzmir, Moda Haftasıyla Tasarıma Doydu

Magazinizmir
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Rönesans Ajans işbirliğiyle Hilton Izmir'de düzenlenen moda haftası Izmir Fashion Week, kapanış defileleriyle sona erdi.

Etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile İzmir Moda Tasarımcıları Derneği ve Diva Dergisi destek verdi. İzmir moda haftasında açıklama yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, İzmir Fashion Week’in her geçen yıl sektörde önemini artırarak yoluna devam ettiğini belirterek şunları söyledi; "Hazır giyim sektörü, tüm diğer sektörlerde olduğu gibi ciddi bir dönüşüm geçiriyor.

Teknolojinin tüm üretim süreçlerinde ağırlığını artırdığı bu süreçte, insanların giydikleri kıyafetlerden beklentileri de büyük bir değişim geçirdi. Tasarım her geçen gün önem kazanıyor. İzmir Fashion Week gibi organizasyonlar, Türkiye’nin sahip olduğu tasarım potansiyelini öne çıkarmak ve genç tasarımcılara örnek olması açısından kıymetlidir. Bugün gelinen noktada İzmir Fashion Week, sektörde çok saygı gören ve trendleri belirleyen bir organizasyon konumunda. Bu etkinin ilerleyen yıllarda daha da artacağından şüphe duymuyorum.”

Üç gün süren İzmir Fashion Week kapsamında pek çok ünlü modacının kreasyonları İzmirli moda severlerle buluştu. Organizasyonun ilk günü White House, Burak Çiçek ve Nazlı Terzioğlu’nun, ikinci gün Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü, FC Plus ve Yiğit Eryendi defileleri gerçekleşti. Etkinliğin son gününde ise Atınç Abay, Dilek Süslüer ve Erdal Güvenç tarafından gerçekleştirilen moda sohbetinin ardından Hijab Fashion (Fahrunnisa, Leh'zen, Nur Kombin, Som Fashion) ve Murat Acar defileleri gerçekleşti.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN