HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 15 Haziran 2017

"İnşaat Sektöründe Uzun Vadeli Planlama Şart!"

Magazinizmir
DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş, çimento, beton ve demir fiyatlarının giderek yükselmesiyle girdi maliyetlerinin de arttığını belirterek, konut sektörünün bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

İnşaat sektöründe uzun vadeli planlama yapılması gerektiğini kaydeden Durmuş, şirket olarak fiyatı dolara bağlı artan girdilerde sermayelerini dolara çevirdiklerini; böylece dövize endeksli artışlardan olumsuz etkilenmediklerini dile getirdi.

Yükselen girdi maliyetlerini, aldıkları önlemler sayesinde konutlara yansıtmadıklarını ve bu durumun ev satın almak isteyenler için önemli bir avantaj sağladığına dikkat çeken Onur Durmuş, "Girdi maliyetlerindeki artıştan birçok firma olumsuz etkilendi. Ya inşaatlarını durdurdu; ya da liste fiyatlarını güncelledi. Biz bu artışı ön görerek önlemlerimizi aldık. Şu anda Coordinat Bornova'da uygun fiyatlı ve yüksek kalitede konutların satışını yapıyoruz. Satışlarda % 70 seviyesini yakaladık. Eylül ekim aylarında konutların satışını tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

0.80 Faiz Avantajı Sunuyor

DRC Grup Kurucu Ortaklarından Caner Tan da, ramazan ayı olmasına rağmen satışlarda bir azalma yaşamadıklarını söyledi.

Tan, "Coordinat Bornova için müşterileden sürekli form ve talep topluyoruz. Çünkü bankalarla yaptığımız anlaşma sonucunda 0.80 kredi faiz oranıyla kredi imkanı sunuyoruz. Bu sabit oranı Temmuz sonuna dek sürdüreceğiz. Yaz aylarıyla birlikte kent dışından gelenler de evlere ilgi gösteriyor. Eylül ayıyla birlikte satışların daha da artacağını; fakat konut fiyatlarının da belli bir oranda yükseleceğini düşünüyorum" dedi.

Kendileri için planlama kısmının çok önemli olduğunu ve inşaatları da hızlı bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Caner Tan, DRC Grup olarak İzmir'de farklı ilçe ve bölgelerde yatırım yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN