HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 29 Mayıs 2019

Havuzsuz Şampiyon Galatasaraya'da Esti

Magazinizmir
Ege Su Sporları ve Tenis İhtisas Spor Kulübü (ESTİ) büyük bayanlar sutopu liginde ilk ayağı namağlup tamamlayarak ligi ilk sırada tamamladı.

Bu sene üç aşamalı olarak gerçekleşen Türkiye Büyük Bayanlar Sutopu Ligi’de ESTİ ilk ayağı başarıyla tamamlayarak lig liderliğine oturdu. Havuzsuz kalmasına ve antrenman sıkıntıları yaşamasına rağmen başarılı takımları birer birer geçen ESTİ aldığı sonuçlarla İzmir’in de göğsünü kabarttı. İlk devre yapılan maçlarda Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü’nü (BYSSK) 17-5, 35Sutopu Yüzme’yi 26-1, ODTÜ’yü 15-7 ve son olarak Galatasaray’ı da 12-9 gibi skorla mağlup eden ESTİ Büyük Bayanlar sutopu ligine damga vurdu.

İzmir’e üst üste Türkiye şampiyonluğunu getiren bu sene de şampiyonluğun en büyük adaylarından olan ESTİ’de Başkan Hüseyin Egeli, özverili ve istikrarlı yönetim anlayışı ile takım olarak bu başarıyı elde ettiklerini söyledi. Egeli, "ESTİ, sutopunun önde gelen ismi Galatasarayı’da yenerek güçlü rakiplerine gözdağı verdi. Akdeniz Oyunları zamanın da yapılan ve İzmir’in şampiyonlarını yetiştiren 50 yıllık Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu bitişiğinde yapılan Dünya Göz Hastanesi inşaatı nedeniyle problemler yaşıyor. Antrenman yaptığımız bu havuza tehlikelidir kapanması gerekir raporu verilmesinin ardından zaten havuz konusunda sıkıntılı olan İzmir’de antrenman yapmakta güçlükler yaşıyoruz. Milli Takım’a en çok sporcu veren, İstanbul takımlarının hegemonyasına dur diyen ESTİ’nin adına ve başarılarına yakışır bir havuzu olmalı. Son derece sınırlı bir destekle, yakaladığımız bu başarıların, İzmir’in önde gelen işinsanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafından desteklenmesini ve İzmir’in havuz sorununu çözmesini bekliyoruz" dedi.

 

FACEBOOK İLE BAĞLAN