HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 9 Ekim 2017

EgeArt'ta Aynı Gün 7 Sergi, 1 Çalıştay

Magazinizmir
Ege Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri , rekor sayıda etkinlikle ilk 15 günü tamamladı.

150 etkinliği içeren bir programla sanatseverlerle buluşan EgeArt kapsamında, bugün 7 sergi ve 1 çalıştay açılışı yapılacak.
Aynı gün içinde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi sergi salonlarında 7 ayrı sergi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde de 'Ulusal İpek Yolu' çalıştayı açılışı gerçekleşecek.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nin geçtiğimiz senelerden farklı olarak toplumla bütünleşen üç aylık bir süreyi kapsadığını ve toplam 150 sanat etkinliğinin organize edildiğini bildirdi. Prof.Dr. Gültekin, EgeArt’ın15. gününde 50 sanat etkinliğinin açılışını yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Sergi açılışlarının üçü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından Anadolu’nun Yaşayan Efsaneleri: Deri El Sanatları sergisi; Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin 'Fotoğraflarla Canlanan Caravaggio' sergisi ile sanatçı Mehmet Aslan’ın 2. Monoprint günleri sergisi Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de açılacak.

Sergi açılışları kapsamında ayrıca Doç.Dr. Rengin Oyman sergisi Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Galeri Eylül’de; Ressam Şenol Tilki sergisi ise Kuşadası İbramaki Sanat galerisi'nde gerçekleşiyor.

Diğer sergi açılışları ise Ege Üniversitesi Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı sergi salonunda yapılacak.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve çeşitli üniversitelerden 17 akademisyenin katılacağı “Ulusal İpek Yolu Sanat Çalıştayı’da 9 Ekim Pazartesi günü fakülte önündeki sanat alanında başlıyor.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN