HEMEN MAGAZİN İZMİR'E ABONE OL!

HABER -- 14 Şubat 2018

Aşkın En Tatlı Hali, Şubat'ta Harvey Nichols'ta..

Magazinizmir
Harvey Nichols, aşkın ve tutkunun simgesi çikolatanın karşı koyulmaz lezzetini sanat ile buluşturdu.

Harvey Nichols ve Le Cordon Bleu işbirliği ile hazırlanan dev çikolata tablosu Şubat sonuna kadar Harvey Nichols’ta moda ve lezzet tutkunlarını bekliyor!

Çikolatanın en estetik ve ilgi çekici hali, uluslararası mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu‘nün ödüllü Eğitmen Şeflerinin ve Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu öğrencilerinin maharetli ellerinde benzersiz bir tabloya dönüştü. Toplamda 200 kg çikolata kullanılarak ortaya çıkarılan "Aşkın En Tatlı Hali" isimli bu dev eser, Harvey Nichols Kanyon’da Şubat ayı boyunca çikolata ve sanat severlerin beğenisine sunuluyor.

Harvey Nichols ve Le Cordon Bleu ile ortaya çıkan bu benzersiz tablo moda severleri çikolata dünyasının eşsiz dünyasına götürüyor!

#askinentatlihali

Sanatçı Şefler



Şef Richard Vacher: Nimes, Fransa doğumlu Şef Richard Vacher, 15 yaşındayken pastacılığa duyduğu tutku ile Paris’te bulunan ünlü Jean Ferrandi okuluna başladı ve 1982 yılında bu kurumdan pastacılık, şekerleme, çikolata ve dondurma uygulamalarında "Certificate of Competence Professional" sertifikasını aldı. Pastacılığa olan merakını, aldığı eğitimle pekiştiren Şef Richard, profesyonel anlamda kendini geliştirmek amacıyla Paris’ten ayrılarak, "Meilleur Ouvrier de France" ünvanının sahibi ünlü Şef Roger Verger ile çalışmak üzere Côte d’Azur’a yerleşti. 1986 – 1990 yılları arasında Şef Roger önderliğinde birçok uluslararası yarışmaya katılarak, önemli başarılar elde etti. 1991 yılında sous chef olarak "Palais Cannes" da ve 1991-1999 yılları arasında “Le Meridien Beach Plaza” da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 1993 yılında Basel, İsviçre’de düzenlenen pastacılık yarışmasında Dünya Şampiyonluğu’nu, 1995 yılında Paris’te düzenlenen 15. Fransa Pastacılık Kupası’nı kazandı. 1996 yılında dünyanın en prestijli yarışmalarından “Meilleur Ouvrier de France” yarışmasına katılan Şef Richard, final seçmelerine katılmaya hak kazandı. 1999 yılında, Michelin Yıldız’lı Şef Joël Garault ile birlikte Monaco’daki Hotel Hermitage’da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 2000 - 2011 yıllarında arasında Monaco’da kendi şirketini kuran Şef Richard, “Richard Creations” adlı iki mağaza açtı. Çeşitli catering firmaları ile yaptığı ortak girişimlerle, 2012 yılından itibaren; Monaco Prensi Albert’ın düğün pastası başta olma olmak üzere, Monaco ve St.Tropez bölgesindeki özel davetlere konsept ve artistik ürünlerle hizmet verdi.2015 yılında, İstanbul Shangri-La Bosphorus Hotel’de Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. Şef Richard Vacher, Ağustos 2016’da teknik bilgi birikimini paylaşmak üzere Le Cordon Bleu İstanbul ailesine katıldı.

Şef Christophe Bidault: Fransa ve İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır. Şef Christophe, Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalıştı ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı. Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Ardından Şef Bidault, Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi. Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür. Şef Bidault, 2012 yılında Le Cordon Bleu İstanbul ailesine katılmıştır.
 

FACEBOOK İLE BAĞLAN